Vi bygger broer med viden

Vi lærer ikke af historien, hvis vi ikke læser om den.

Sikker betaling

Fra d. 1. januar 2021 indførte EU krav om, at alle online betalinger skal verificeres af køberen. Ændringen er et tiltag for at gøre EU til et samlet marked, hvor de samme regler gælder for alle, og hvor forbrugeren er beskyttet. 

Sikker betaling med betalingskort

Både Dankort, VISA og Mastercard har i dag en sikkerhedsløsning, som gør nethandel mere sikker både for kortholdere og forretninger. 

  • Dankort: Dankort Secured by Nets
  • Visa: Visa Secure
  • Mastercard: Mastercard Identity Check

Den samlede betegnelse for denne løsning er 3D Secure. Når du shopper online med dit betalingskort skal du derfor bruge To-faktor godkendelse, som gør det sværere for svindlere at misbruge dit betalingskort og dine betalingsoplysninger.

Du kan godkende en betaling på to måder:

1. Godkend med NemID

Du vil i forbindelse med en betaling blive bedt om at taste dit NemID brugernavn samt adgangskode og herefter bekræfte via NemID appen eller NemID nøgleviser.

Vigtigt!: Du kan ikke længere anvende NemID papkortet, til god-kendelse af køb på nettet. På grund af ny lovgivning kan du ale-ne bruge NemID app eller NemID nøgleviser, hvis du bruger NemID til at godkende dit køb. Læs mere her.

2. Godkend med engangskode samt kodeord

Du modtager en engangskode på SMS, som du skal indtaste sammen med dit eget kodeord. Kodeordet skal du selv oprette, det gør du på denne side. 

Hvis der er tilknyttet et telefonnummer til dit kort, vil du modtage en engangskode via SMS, når du handler. I SMS´en står der, udover engangskoden, hvilken forretning du er ved at handle hos, og hvilket beløb du skal godkende. Du indtaster engangs-koden samt dit kodeord på hjemmesiden for at afslutte dit køb. Det er vigtigt, at teksten i Sms’en afspejler det køb, du er i gang med at foretage, tast aldrig koden hvis du er i tvivl!

Ved spørgsmål angående NemID henviser vi til NemID support på: 72 24 70 50.

Du kan læse mere om NemID-valideringen på Forbrugerrådet Tænks hjemmeside.

Sikker betaling med Mobile-Pay

Betaler du med MobilePay er der allerede indbygget To-faktor godkendelse på din betaling. Derfor behøver du ikke yderligere To-faktor godkendelse.

Sådan godkender du betaling med MobilePay:

  • Du vælger MobilePay som “Betalingsmåde” i webshoppens varekurv
  • Indtast dit telefonnummer og tryk “Fortsæt”
  • Du modtager nu en betalingsanmodning fra MobilePay på din telefon – den skal du godkende.
  • Godkend betalingen.
X