Forlaget Orbis bygger broer med viden

Kultur er ikke en målbar størrelse, men noget der er livsnødvendigt for at være til i verden. Det er en måde at kunne orientere sig på og blive klogere på. På sig selv og det samfund man lever i og er en del af. Gennem tid. Forlaget Orbis hører til her.

For at forstå vores egen samtid er det både afgørende og nødvendigt at have indsigt i Europas, Mellemøstens og Nordafrikas fælles historie og kulturelle relationer. Fra de første mennesker slog sig ned omkring Middelhavet, helt frem til vores egen tid. I områderne omkring Middelhavet er det blevet til møder mellem kulturer, som har udvekslet viden og forestillinger. Kulturer i Ægypten, Mesopotamien, Grækenland og Italien var således civilsationsudviklende og civilisations­bærende forudsætninger for vores egen og Europas kulturhistorie.

Forlaget Orbis udgiver Tidsskriftet SFINX og forskningsbaserede bøger for den alment kulturinteresserede. Bøgerne er skrevet af førende forskere og eksperter, overvejende indenfor følgende områder: antik historie, arkitektur, arkæologi, erindringsforskning, filologi og sprog, filosofi, historie, kulturhistorie, kunsthistorie, politisk historie, religionshistorie og teologi.

Serier og tidsskrifter vi udgiver

Tidsskriftet SFINX >
& Kultur serien >
Kulturarvsguider >
Kulturarvsfortællinger >
Proceeding of The Danish Institute in Damascus >

X