Vi bygger broer med viden

Vi lærer ikke af historien, hvis vi ikke læser om den.

Crowdfunding projekt:
Vi har brug for økonomisk støtte
til at digitalisere Tidsskriftet SFINX

Vi har brug for din hjælp til at gennemføre en digitalisering og fremtidssikring af Tidsskriftet SFINX. De gentagende Corona-nedlukninger og krigen i Ukraine har gjort at vi, som mange andre kulturformidlere, er økonomisk ramt pga. ændret adfærd og forbrug, og derfor desværre ikke selv har økonomi til dette projekt. Derfor søger vi nu om din hjælp til at starte projektet SFINX-online op gennem crowdfunding, så fremtidige, digitale generationer også kan få adgang til vores store arkiv med artikler, og fortsat kan hente viden og indsigt om Danmarks og Europas fælles historie og kultur.

45 års SFINX-artikler fra førende forskere og eksperter, inden for hver deres fagområde, er en skat af viden og indsigt i Europas historie og kulturhistorie. Den ønsker vi at sikre og gøre tilgængelige for historie- og kulturinteresserede danskere som efterspørger netop denne viden og indsigt for bedre at kunne navigere i samtiden.

Vi skal bruge din støtte for at kunne udvikling en IT-platform til projektet SFINX-online. Vi ønsker at opbygge en vidensbank, i form af en database, med alle tidligere og fremtidige artikler, som brugerne kan tilgå uanset hvor i verden de befinder sig, uanset om de er på mobiltelefon, tablet eller pc. Med din hjælp vil en SFINX-online abonnent kunne søge på fx en specifik lokalitet, på tematikker eller på personer, og herefter straks kunne læse relevante artikler.

For at fremtidssikre SFINX-online databasen for fremtidige “digitale generationer”, og for at gøre udviklingsomkostningerne så lave som muligt, har vi valgt at udvikle SFINX-online i et Open Source CMS-system. Programmering og opsætning af it-arkitekturen varetages af en ekstern partner – design af brugerfladen og den daglige drift og vedligeholdelse af artiklerne varetages af Forlaget Orbis. >

Det er forlagets leder og chefredaktør for Tidsskriftet SFINX, Pernille Carstens, der leder projektet SFINX-online. Du kan læse mere om Pernille Carstens her. >

Her er en beskrivelse af det projekt du støtter

Digitaliseringsprojektet SFINX-online er opdelt i tre faser. Det er fase 1 og 2 vi ønsker din støtte til at kunne færdiggøre. Hvis vi modtager tilstrækkelig støtte gennemfører vi Fase 1, 2 og 3 i 2023, med forventet lancering af det nye digitale SFINX-online i 4. kvartal 2023. Klik på fanerne og læs mere om hver enkeltfase.

Research: Opbygning af IT-arktitektur og sikkerhed, samt integration med eksisterende forretningssystemer, evaluering af tilgængelige plug-in’s til Open Source CMS system.

Udkast til design, funktionalitet og brugeroplevelse.

Udarbejdelse af kravspecifikation til ekstern partner.

Estimat: 70.000 kr.

Opsætning af  serverløsning, installering og opsætning af Open Source CMS system, køb og installering af plug in’s, integration med eksisterende forretningssystemer, integration med betalingsløsning, programmering af unikke features.

Programmering og design af SFINX-onlines overordnede funktionalitet og brugerflade.

Programmering og design af diverse skabeloner til artikler, nyheder og andre former for indhold.

Test af funktionalitet og eksterne integrationer, herunder forretningssystemer og betalingsløsning.

Estimat: 110.000 kr.

Upload af alle artikler fra 2012–2022. Design, billedbehandling, indsætte link (interne og eksterne links), optimere til responsivt design.

Estimat: 95.000 kr.

Faglig redaktion ved upload. Redigering, opdatering og link-search.

Estimat: 80.000 kr.

Betaling af softwareabonnementer, optimering til nye løsninger og plug-in’s, opdatering af eksisterende løsninger, it-support, udvikling af nye features.

Estimat: 25.000 kr./årligt

Sådan giver du penge til projektet SFINX-online

Du støtter os ved at “købe” en, eller flere, af de 4 forskellige støtteprodukter du ser herunder. Du kan støtte os med 500, 1.000, 2.500 eller 5.000 kr.

Du køber ved at lægge et eller flere af de 4 støtteprodukter i kurven, og betaler for dem, som hvis du købte et almindeligt produkt i vores webshop.

Når du støtter os modtager du en belønning som tak for hjælpen. Under hver støtteprodukt kan du se hvad din belønning er. Husk at skrive hvilken bog du gerne vil have, når du støtter for 2.500 eller 5.000 kr. Har du spørgsmål kan du kontakte vores kundeservice på email. >

Støtteprodukterne:

  • Du modtager et personligt takkebrev med 5 bogmærker.
  • Du får 1 års gratis abonnement på SFINX-online, når det er lanceret.
  • Du modtager et personligt takkebrev med 5 bogmærker.
  • Du kan frit vælge 1 bog fra vores sortiment, som vi leverer gratis.
  • Du får 1 års gratis abonnement på SFINX-online, når det er lanceret.
  • Du modtager et personligt takkebrev med 5 bogmærker
  • Du kan frit vælge 2 bøger fra vores sortiment, som vi leverer gratis.
  • Du får 2 års gratis abonnement på SFINX-online, når det er lanceret.
  • Du modtager et personligt takkebrev med 5 bogmærker

Støtte eller sponsorater på mere end på 5.000 kr.

Privatpersoner

Hvis du som privatperson ønsker at støtte os med mere end 5.000 kr., så køber du bare så mange støtteprodukter som du ønsker – ligesom hvis du køber forskellige produkter, eller flere af en variant, i en webshop.

Virksomheder

Hvis du ønsker at støtte os med mere end 5.000 kr. som virksomhed, så skal du kontakte forlagsleder Pernille Carstens på email. >

Sammen udformer vi en aftale om en modydelse, som afspejler det beløb du støtter eller sponsorerer os med.

En sådan aftale kan indeholde forskellige former for eksponering på vores hjemmeside, på vores Facebook sider og i vores butik. Det kan også være i form af et foredrag, gratis abonnementer på SFINX-online eller et mindre oplag af vores bøger eller af Tidsskriftet SFINX.

X