Peloponnes

Peloponnes
DKK 130,00
Du sparer

SFINX 2020 · Årgang 43:2
Hæfte 88 sider, rigt illustreret

 

 • 2667 SFINX 43 2 opslag
 • 2667 SFINX 43 2 opslag2
 • 2667 SFINX 43 2 opslag3
 • 2667 SFINX 43 2 opslag4
 • 2667 SFINX 43 2 opslag5
 • 2667 SFINX 43 2 opslag6
 • 2667 SFINX 43 2 opslag7
 • 2667 SFINX 43 2 opslag8
 • 2667 SFINX 43 2 opslag9
 • 2667 SFINX 43 2 opslag10
 • 2667 SFINX 43 2 opslag11
 • 2667 SFINX 43 2 opslag12
 • 2667 SFINX 43 2 opslag13
 • 2667 SFINX 43 2 opslag14

Franchthihulen  – et monument og samlingssted i forhistorisk tid

Lasse Sørensen, forskningschef ved Nationalmuseet, Danmarks og Middelhavslandenes oldtid, skriver om Franchthigrotten, hvor der findes spor fra den ældste kultur fra de første jægeresamlere omkring 40.000 f.Kr.

Argolis i bronzealderen

Søren Dietz, adjungeret professor ved Institut for Tværkulturelle og religionale studier, Københavns universitet, beskriver en bronzealder kultur i Argolis med kontakter mod øst.

De andre spartanere

Tønnes Bekker Nielsen, lektor dr.phil. på Institut for Historie, Syddansk Universitet, har i sit bidrag fokus på de spartanere, som vi ikke kender fra historiebøgerne, dem der bar samfundet oppe ved slid.

Kunstnernes by: Det antikke Sikyon

Silke Müth, projektseniorforsker på Nationalmuseet, Danmarks og Middelhavslandendes oldtid, fortæller i sit bidrag sammen med dr. phil. Konstantin Kissas, fra Eforatet for Oldtidssager i Korinth, om det antikke Sikyon, som var et kunsthåndværker centrum.

Sport til ære for Zeus – De Olympiske Lege i antikken

Thomas Heine Nielsen, lektor på Saxo-instituttet, Københavns Universitet, skriver i sit bidrag om Olympia og de olympiske lege i antikken.

Mantinea: Det Repræsentative Demokratis Rødder

Nicolai von Eggers, ph.d., postdoc ved Kingston University, London og Aarhus Universitet, belyser i sin artikel Det Repræsentative Demokratis Rødder i Mantinea.

Det romerske Peloponnes

Christina Hildebrandt, cand.mag. i klassisk arkæologi, viser læserne hvordan Korinth var en græsk-romersk smeltedigel på Peloponnes.

Inde i en middelhavshavn: Lechaions havne­anlæg i Korinth

Panagiotis Athanasopoulos, Carlsbergstipendiat ved Det Danske Institut i Athen, fører os til Korinth i sit bidrag og viser hvordan Lechaion har været kraftcenter for handel med det vestlige Middelhav.

Herodes Atticus villa i Arkadien ved Eua/Luku

Jane Fejfer, lektor Saxo-insti­tuttet ved Københavns universitet, skriver om en for græske forhold usædvanlig villa.

Pausanias’ mytiske Arkadien

Chr. Gorm Tortzen, cand. mag. i klassisk filologi og religion, redegør for den græske Pausanias rejselitteratur og besøg på Peloponnes.

Peloponnes i middelalderen

Christian Høgel, professor mso, Institut for Historie, Syddansk Universitet indfører os i den byzantinske periode på Peloponnes, og især det legendariske område ved Mistra.

Revolutions udbrud på Peloponnes

Mogens Pelt, lektor dr. phil Saxo-instituttet Københavns Universitet, skriver om revolution på Peloponnes med tyrken som fjenden.

Mado Mavrogenous – en frihedsheltinde i Nafplio

Birgit Olsen, ph.d. i moderne græsk, introducerer til Manto Mavrogenous en kvindelig heltinde og den første regering i Nafplio.

En løve i Nafplio

John Lund, seniorforsker dr.phil. National Museet Danmarks og Middelhavslandendes oldtid, fortæller i sit bidrag om et løvemonument i Nafplio og det historiske baggrund.

In Stock.
DKK 130,00
Du sparer

Copyright © 2015 Forlaget Orbis - Alle rettigheder forbeholdt - Web udarbejdet af Weis & Wise

Our website uses cookies to remember your settings, statistics and personalization of content and ads. This information is shared with 3rd party. By continuing to use the website you accept the cookie policy.