Antikkens Håndværk

Antikkens Håndværk
DKK 250,00
Du sparer

ISBN 978-87-997908-4-5
304 sider, softcover, rigt illustreret, format 17 x 24

Tak til Aarhus Universitetets Forskningsfond, Augustinus Fonden, E. Lerager Larsen Fond, Elisabeth Munksgaard Fonden, Konsul George Jorck oh Hustru Emma Jorck's Fond og Fonden Orbis Terrarum

I Antikkens Håndværk præsenteres læseren en samlet fremstilling af Antikkens håndværk og for den nyeste viden inden for forskellige aspekter af håndværksmæssige teknikker i den græsk-romerske verden med fokus på konstruktion, fremstilling og materialer. 

Bogen gennemgår de tekniske og håndværksmæssige processer i forbindelse med blandt andet opførelsen af bygninger i oldtiden, skibsbyggeri, romersk landbrugsteknik, keramik, glas, blyrør og tekstiler. Der er også fokus på udvinding og bearbejdning af materialer såsom ler, sten og metal blandt andet fra de attiske sølvminer. Andre bidrag belyser den romerske masseproduktion af varer, vandforsyning, opmåling samt tekniske fremskridt. Opfindelsen og udviklingen af mange af disse teknikker er til en vis grad forudsætningen for den teknologiske udvikling i senere perioder.

Kapitlerne er skrevet af en række antikforskere, der alle er specialister på de pågældende emner, og teksterne afspejler den aktuelle danske og internationale forskning inden for bogens temaer. Kilderne er de bevarede genstande selv, de antikke afbildninger og de skriftlige kilder. Nye arkæologiske fund og forskning har resulteret i betragtelig ny viden om de tekniske processer og hvorledes teknologisk udvikling i antikken indvirkede på samfundsudviklingen. Moderne naturvidenskabelige metoder har ligeledes ændret vores forståelse for kemiske processer og sammensætning af materialer i for eksempel keramik og glas.

Indhold

 • Søren Handberg & Birte Poulsen: Introduktion   
 • Poul Pedersen: Det græske tempel – fra idé til færdig bygning  
 • Søren Handberg: Fra lergrube til krukke. Pottemagertraditionen i det antikke Grækenland 
 • Signe Isager: Athens sølvminer i Laurion 
 • Jacob Isager: Byggematerialer og teknisk fremskridt i Rom 
 • Birte Poulsen: Vitrum – fra sand til glas 
 • Jesper Carlsen: Uden mad og drikke… Romerske landbrugsredskaber 
 • John Lund: Masseproduktion 
 • Romersk skibsbygning: Tønnes Bekker-Nielsen
 • Niels Bargfeldt: Opmålingen af den antikke verden 
 • Jørgen Martin Hansen: Den romerske plumbarius 
 • Marie-Louise Bech Nosch: Vævning og tekstiler i den græsk-romerske oldtid

Pressen skrev

ANTOLOGIEN ’Antikkens håndværk’ tager os så at sige med bag om antikkens monumenter og murværk, ud på arbejdspladser og værksteder. Det er en lækker håndvenlig bog, hvor alle bidrag er skrevet i et belevent og behageligt sprog, grydeklart at gå til og fermt formidlet med sprog, fotos og skitser.

I DET HELE taget er bogen en informativ og inciterende præsentation …

Pladsen er ikke til at nævne alle forfattere. Men alle øser klart af medbragt viden og erfaring og gør denne antologi dedikeret oplysende tilsat delikate illustrationer.

Bo Tao Michaëlis, Politiken

In Stock.
DKK 250,00
Du sparer

Copyright © 2015 Forlaget Orbis - Alle rettigheder forbeholdt - Web udarbejdet af Weis & Wise

Our website uses cookies to remember your settings, statistics and personalization of content and ads. This information is shared with 3rd party. By continuing to use the website you accept the cookie policy.