Foredrag: Tekster som kulturarv?

Foredrag: Tekster som kulturarv?
DKK 75,00
Du sparer

Tid: Torsdag d. 24. oktober 2019, kl. 19–21
Sted: Sct. Andreas Kirke (Festsalen), Gothersgade 148, 1123 København K.
Billetter: Først til mølle..., 60 billetter, billetsalg lukker tirsdag den 22. oktober 2019.

Tekster som kulturarv?
Det store epos Gilgamesh, som er en 4000 år gammel tekst, er en del af en fælles kulturarv. Pernille Carstens forklarer hvordan en tekst fra det nuværende Irak kan være det, og hvordan den har en forbindelse til en afgørende del af den danske kanon, nemlig Bibelen. Det er ikke kun monumenter og landskaber, der tilhører vor fælles kulturarv. Det gør en lang række tekster også. Ligesom vi er forpligtet på at passe på arkæologiske levn, så skal der udvises samme ansvar for teksterne. Det gør vi ved at oversætte dem og ved at analysere dem, for at forstå dem. Foredraget vil vise eksempler fra oversættelsen af det store epos Gilgamesh og sætte det ind i en kulturel sammenhæng, og der vil også være andre eksempler fra oldtidens Syrien. Tegneren Sussi Bech er til stede, og foredraget giver også eksempler på den flotte scenografi tegneren har været med til at skabe i forlagets oversættelsesprojekter.

Om Pernille Carstens

Forlagsleder på Forlaget Orbis og chefredaktør på Sfinx. Teolog og ph.d. med speciale i Gammel Testamente og nærorientalsk religion. Hun har fra 2009–2013 ledet et forskningscenter om Kulturel erindring ved Københavns universitet (BICUM) og før det været ansat på Århus Universitet fra 1993. Hun har forsket og skrevet om erindring, om rejse og bevægelse i religion, pilgrimsforskning, ritualanalyser og ikonografiske analyser. Hun har kompetence i anatolske sprog og kultur, og tilsvarende i en række semitiske sprog. Derudover er hun lyriker og billedkunstner.

In Stock.
DKK 75,00
Du sparer

Copyright © 2015 Forlaget Orbis - Alle rettigheder forbeholdt - Web udarbejdet af Weis & Wise

Our website uses cookies to remember your settings, statistics and personalization of content and ads. This information is shared with 3rd party. By continuing to use the website you accept the cookie policy.