DBC lektørudtalelse: Telipinu og vreden

Af Susanne Dahl Jensen
Kort om bogen

Eventyrlig fortælling om den unge gud Telipinu, der får nok af menneskene og i al sin vrede og galskab forlader sit tempel. Med ham forsvinder også frugtbarheden og regnen og alt bliver kaos. Kan læses af børn fra 10 år og er egnet til oplæsning fra 7 år og op.

Beskrivelse

Historien om Telipinu stammer fra oldtidens Anatolien – det der i dag er Tyrkiet. Den unge gud Telipinu får nok af menneskene og bliver meget vred og gal, da de ikke bringer ham de ofre, han ønsker sig. For at hævne sig løber han bort og gemmer sig i naturen, og ingen af de mange guder kan finde ham. Da Telipinu forsvinder, går verden i stå, og ingenting gror og ingenting lever. Der er kaos indtil Telipinu bliver fundet igen og kommer af med sin vrede. Historien er oversat og gendigtet til dansk for første gang af Pernille Carstens og illustreret af Sussi Bech, der har illustreret mange børnebøger og tegneserier. Bogen indeholder masser af baggrundsviden både om perioden, sproget og kulturen først i bogen og en gennemgang af temaerne i myten bagerst i bogen.

Vurdering

En fin kulturarvsfortælling, der kræver en voksen til at præsentere børn for historien eller læse den højt. Fine illustrationer, der visuelt fortæller den historiske myte.

Andre bøger om samme emne

Forfatter Pernille Carstens har tidligere udgivet to andre kulturarvsfortællinger som denne er i tråd med Gilgamesh i 2018 og Kong Keret fra Ugarit i 2016. Der findes ikke andre børnetitler på dansk om guden Telipinu.

Hittitterne | Telipinu og vreden | Tyrkiet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

X