Om Tidsskriftet SFINX

SFINX er det eneste tidsskrift i Nordeuropa, der udelukkende dækker Middelhavsområdet

Landene rundt om Middelhavet er både Europa og Europas nærmeste naboer. Men de er også brohoveder til Afrika og Asien. For at forstå vores egen samtid er det både afgørende og nødvendigt at forstå det som er sket, og det som sker nu, i området. Middelhavsområdet er blevet kontrolleret af skiftende magthaverne, kongeriger og bystater, der også har kontrolleret handel og forbindelse til fjernere destinationer. Her er det blevet til møder mellem kulturer, som har udvekslet viden og forestillinger. Kulturer i Ægypten, Mesopotamien, Grækenland og Italien var således civilsationsudviklende og civilisations­bærende forudsætninger for vores egen kulturhistorie. Tidsskriftet SFINX fortæller om Europas, Mellemøstens og Nordafrikas fælles historie og kulturelle relationer. Fra de første mennesker slog sig ned omkring Middelhavet, helt frem til vores egen tid.

Introduktionstilbuddet til nye abonnenter kun 175 kr. >

SFINX abonnement

SFINX skrives af førende forskere og eksperter

Artiklerne i SFINX skrives på dansk, i et lettilgængeligt sprog, af nogle af Danmarks førende forskere og faglige eksperter inden for bl.a. filosofi, religion, kultur, sprog, historie, arkæologi, kunst og arkitektur. For at sikre det højeste faglige niveau skal alle artikler igennem en faglig godkendelse (peer review), udført af andre forskere og eksperter inden for samme fagområde, inden publicering.

SFINX abonnement 2

Klassisk og læsevenligt design

Tidsskriftet SFINX er 17 x 24 cm, rigt illustreret med farve­billeder og trykt på lækkert papir. Designet er klassisk, enkelt og læsevenligt. I hvert nummer er der en overskuelig indholds­fortegnelse, samt forslag til litteratur du kan læse, hvis du vil fordybe dig i et emne.

Abonnér og få fire numre årligt, fyldt med relevant viden

Tidsskriftet SFINX leveres direkte til din adresse 4 gange årligt; i marts, juni, september og december. Et årsabonnement indeholder tre almindelige numre på ca. 36–44 sider og et udvidet rejsenummer på 68–84 sider. Fra tid til anden erstatter vi det ene ordinære nummer med et temanummer.

Ordinære numre
Artiklerne i de ordinære numre beskriver forskellige relevante emner, fra hele Middelhavsområdet. Se eksempler på ordinære SFINX numre >

Rejsenumre
Alle artiklerne i et rejsenummer beskriver en bestemt by eller et område. Se eksempler på SFINX rejsenumre >

Tema numre
Alle artiklerne i et temanummer giver forskellige vinkler og ny viden om et specifikt emne. Se eksempler på SFINX temanumre >

SFINX abonnement 3

I mere end 40 år har SFINX givet vores læsere indsigt i Europas, Mellemøstens og Nordafrikas fælles historie og kulturelle relationer

Tidsskriftet SFINX blev lanceret i 1977. Her kan du se et lille udsnit af de mange, mange emner der har været beskrevet i Tidsskriftet SFINXs 40 årige histore:

Områder, bl.a.
Europa, Mellemøsten, Nordafrika, Sydfrankrig, Cypern, Krim, Istrien, Sicilien, Catalonien, Sydtyrkiet, Nordgrækenland, Alperne, Toscana, Nordgrækenland, Gardasøen.

Lande, bl.a.
Spanien, Frankrig, Italien, Schweitz, Østrig, Kroatien, Bosnien-Herzegovina, Serbien, Montenegro, Albanien,  Makedonien, Bulgarien, Rumænien, Grækenland, Tyrkiet, Syrien, Libanon, Irak, Iran, Jordan, Israel, Egypten, Libyen, Tunesien, Algeriet, Marokko.

Byer, bl.a.
Rom, Athen, Jerusalem, Cairo, Athen, Barcelona, Venedig, Firenze, Istanbul, Napoli.

Gamle kulturer, bl.a.
Etruskerne, Kelterne, Rhäterne, Det antikke Rom, Det antikke Grækenland, Det gamle Ægypten, Mesopotamien, Osmannerne.

Store perioder, bl.a.
Perserriget, Alexander den Stores rige, Det romerske imperium, Middelalderen, Renæssancen, Det osmanniske rige.

Temaer, bl.a.
Korsfarerne, Tekstiler, Antikkens Farver, Pilgrimsvandring, Renæssancen, Det arabiske forår, Silkevejen, Herculaenum.

Nutidige tematikker, bl.a.
Krig i Mellemøsten sat ind i en historisk sammenhæng, Den nye identitet i Eksjuguslavien, Nationalisme i Makedonien, Det arabiske forår, Kurdistan.

Introduktionstilbuddet til nye abonnenter kun 175 kr. >

Værsgo! Læs tre GRATIS smagprøver på SFINX artikler

Recep Tayyip ’Atatürk’ >
Af Mogens Pelt, Lektor dr.phil. Saxo-Instituttet, Københavns Universitet

Kongernes Rom >
Af Sine Grove Saxkjær, ph.d. postdoc, Det Danske Institut i Rom og Jan Kindberg Jacobsen, Inspektør, Ny Carlsberg Glyptotek.

Antikkens Aquileia. Fra verdensby til landsby >
Af Morten Warmind, lektor ph.d., Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier, KU.

Copyright © 2015 Forlaget Orbis - Alle rettigheder forbeholdt - Web udarbejdet af Weis & Wise

På vores website bruges cookies til at huske dine indstillinger, statistik og personalisering af indhold og annoncer. Denne information deles med tredjepart. Ved fortsat brug af websiden godkender du cookiepolitikken.