For forfatteren til SFINX

Retningslinier

Generelt

Artikler skal ligge indenfor Fonden Orbis Terrarum formål, som er at formidle viden om middelhavsområdets kultur. Forfattere forventes at have et grundlæggende kendskab til fagområdets videnskabelige teori og metode. Tidsskriftet er uafhængigt af økonomiske, religiøse og politiske interesser og artikler må ikke fremme specifikke holdninger af økonomisk, politisk eller religiøs karakter. Faglighed og saglighed er omdrejningspunktet. Forfatteren skal erklære at have copyrighten til artiklen, og at den ikke krænker andres rettigheder.


Omfang

En normal artikel har et omfang på 8.000-12.000 enheder inkl. mellemrum. Kortere artikler modtages gerne. Dertil kommer 4-6 illustrationer. Brug gerne rubrikker med overskrifter.


Sprog

Undgå så vidt muligt fagtermer og fremmedord. Kan det ikke undgås skriver fagtermer og fremmedord i kursiv og oversættelse i parentes.


Litterære kilder

Anvendes litterære kilder skal det tydeligt fremgå af teksten. Kilder oversat fra andre sprog skal i videst muligt omfang stamme fra autoriserede oversættelser med kildeangivelse. Findes der ikke en autoriseret oversættelse på dansk skal det fremgå, hvem der har oversat og fra hvilken tekst.


Retskrivning

Som retningsnorm anvendes Dansk Retskrivningsordbog og grammatikalsk kommasætning.


Tidsangivelser

Der kan frit vælges mellem f. Kr. eller f.v.t. subsidiært e. Kr. eller e.v.t. Der skrives XX00-tallet ikke XX00. århundrede. Undtaget er århundredet f.v.t./e.v.t.


Tidstavler

Indeholder artiklen mange personer og/eller historiske begivenheder kan artiklen med fordel forsynes med en tidstavle.


Faktabokse

Kan bruges til at fremhæve specifikke oplysninger, der med fordel kan stå for sig selv uden for teksten.


Noter

Der anvendes ikke noteapparat.


Litteratur

Artikler forsynes med 2-3 henvisninger ”Til videre læsning”.


Illustrationer

Forslag til illustrationer og –tekster og forlæg til eventuelle kort indsendes sammen med artiklen. Det skal klart fremgå, hvor illustrationerne kan findes. Har du egne billeder foretrækkes det. Vær opmærksom på, at billeder skal have tilstrækkelig størrelse og være i høj opløsning især for farveillustrationer.


Format

Der anvendes ikke skabelon. Artikler indsendes i word-format. Undlad at sætte illustrationer ind i teksten, men angiv hvor illustrationerne med fordel kan placeres. Illustrationer indsendes separat i pdf, jpg eller lignende.


Lay-out

Forlaget sørger for layout hos en professionel grafiker.


Copyrights

Forlaget betaler for eventuelle copyrights til illustrationer.


Indsendelse

Forslag til artikler sendes til ansvarshavende redaktør Pernille Carstens på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Copyright © 2015 Forlaget Orbis - Alle rettigheder forbeholdt - Web udarbejdet af Weis & Wise

På vores website bruges cookies til at huske dine indstillinger, statistik og personalisering af indhold og annoncer. Denne information deles med tredjepart. Ved fortsat brug af websiden godkender du cookiepolitikken.