Eyes on Syria & Eyes on a street in Cairo

Eyes on Syria & Eyes on a street in Cairo
DKK 500,00
DKK 350,00
Du sparer DKK 150,00

Eyes on Syria

Et menneske uden erindring er et menneske, der ikke kender sin egen identitet. Det gælder også for landet Syrien, der har været ramt af krig i så mange år. De foto man finder i denne bog er som et gammelt familiealbum, man tager frem og genser og genoplever fortiden, som en god erindring. Det er frugten, der sælges på markedet og det er jorden der pløjes og tøjet der vaskes. Syrien i 1961 bærer på en mangfoldighed af kulturer og religioner vævet sammen, fra korsfarerborgen Crac des Chevaliers til suq’en i Aleppo, som regnes for at være den by i verden, der længst har boet mennesker i kontinuerligt. Aramæisk talende nonner i tidslommen Maaloula og drusere på gadehjørnet. Hunde der gør og børn på gaden, smarte speakere i 60’er tøj på TV.  Her er meget langt til IS eller burka. Der var også et Syrien før Islam i fx Palmyra, rigt på templer for gamle stormguder, og et Ugarit, hvor det første alfabet, der siden blev vores, stammer fra.

Bogen er som snapshots og spiller den rolle al dokumentation spiller. Her er ikke en fuldstændig fortælling eller en turistguide. Den er skæv og den er en skatkiste af det der er Syrien, og som vi ikke skal glemme, men forstå og huske på, for at skabe håb og fremtid.

Forord af institutleder Ingolf Thuesen og Per Stig Møller, tidligere udenrigsminister og indledning ved redaktører.

Forlaget Orbis Eyes on Syria spreads

Forlaget Orbis Eyes on Syria spreads2

Eyes on a street in Cairo

Peder Mortensens fotodokumentar Eyes on a street in Cairo er en fotokunstbog med 79 s/h foto med forord af Poul Erik Tøjner, indledning om gaden Shari’ al-Mu’izz li Din Allah og billedtekster ved Peder Mortensen.

Shari’ al-Mu’izz li Din Allah er en af de ældste gader i Cairo omkring en kilometer lang. Den er et udendørs museum med den største koncentration af middelalderlige bygningsværker i den islamiske verden. Gaden er nu reetableret som gågade mellem 8.00 og 23.00,  den er beskyttet således at der ikke må bygges nyt højere end de historiske monumenter og der må kun bygges i samme farver som det eksisterende, 34 af monumenterne er restaureret. Gaden er brolagt som oprindeligt og mange af de berømte bygninger er belyst om aftenen.

Forlaget Orbis Eyes on a street in cairoEys on Cairo opslag

Forlaget Orbis Eyes on a street in cairoEys on Cairo opslag2

På lager
DKK 500,00
DKK 350,00
Du sparer DKK 150,00

Copyright © 2015 Forlaget Orbis - Alle rettigheder forbeholdt - Web udarbejdet af Weis & Wise

På vores website bruges cookies til at huske dine indstillinger, statistik og personalisering af indhold og annoncer. Denne information deles med tredjepart. Ved fortsat brug af websiden godkender du cookiepolitikken.