SFINX 2018 årgang 41:1

SFINX 2018 årgang 41:1
DKK 90,00
Du sparer

SFINX 2018
Årgang 41:1
Hæfte 36 sider, illustreret

Antikkens Farver

Cecilie Brøns, Ph.d., post.doc. i klassisk arkæologi og leder af Glyptotekets polykromiforskning, giver i sin artikel et bredt indblik i de mange aspekter af antikkens farver og nogle af de forskellige metoder, man kan anvende til at spore dem.

Etruriens Farvestrålende Terrakotter

Med udgangspunkt i arkitektoniske terrakotter indfører Signe Buccarella Hedegaard, cand.scient.cons, polykromiprojektet på Ny Carlsberg Glyptotek, læserne i pigmenter og dekorationsteknikker anvendt i Etrurien. 

Ægyptisk blåt – et gådefuldt pigment

Cand.scient.cons. Maria Louise Sargent har gennem mere end 5 år været tilknyttet Polykromiprojektet ”Tracking colour” ved Ny Carlsberg Glyptotek. I sin artikel afdækker hun myterne, der knytter sig til det syntetisk fremstillede blå pigment ægyptisk blåt, og præsenterer samtidig læserne for den nyeste forskning på området. 

At se lyset i antik, polykrom skulptur

Hvordan hænger fuldt-dækkende farvelag sammen med polerede marmoroverflader? Det synes at være det emne, som optager de fleste når de hører at antikkens skulpturer var bemalede. Amalie Skovmøller, post.doc. i klassisk arkæologi ved SAXO-instituttet, Københavns Universitet og Thorvaldsens Museum, dykker ned i emnet. 

Jagten på antikkens bindemidler

Luise Ørsted Brandt, Ph.d. og adjunkt i forhistorisk arkæologi på UrbNet, Aarhus Universitet, giver et indblik i, hvordan nye naturvidenskabelige metoder kan anvendes til at studere proteiner fra antikke bindemidler og bidrage til vores forståelse af antikkens farver.

På sporet af antikkens farver 

Alexandra S. Rodler, ph.d. i geokemi fra KU og tidligere post.doc. på Glyptoteket, viser i sin artikel, hvordan man kan påvise herkomsten af råstoffer anvendt til antikke pigmenter og glasurer ved hjælp af geokemi. Dette giver et større indblik i kulturelle betydninger og handelsforbindelser i antikkens samfund.

 

På lager
DKK 90,00
Du sparer

Copyright © 2015 Forlaget Orbis - Alle rettigheder forbeholdt - Web udarbejdet af Weis & Wise

På vores website bruges cookies til at huske dine indstillinger, statistik og personalisering af indhold og annoncer. Denne information deles med tredjepart. Ved fortsat brug af websiden godkender du cookiepolitikken.