SFINX 2021 årgang 44:1

SFINX 2021 årgang 44:1
DKK 90,00
Du sparer

SFINX 2021 · Årgang 44:1
Hæfte 48 sider, rigt illustreret

 

  • SFINX 44 1 opslag
  • SFINX 44 1 opslag2
  • SFINX 44 1 opslag3
  • SFINX 44 1 opslag4
  • SFINX 44 1 opslag5
  • SFINX 44 1 opslag6

Gemte Skatte på National­museet – Kongeindskrifter

Forskerne bag projektet Gemte Skatte fremviser nogle af deres første resultater i dette bidrag, her er tale om nogle kileskriftstekster fra Nationalmuseet. 

Kunne Skandinavien være blevet kristnet fra Byzans?

Uffe Østergård, prof.emeritus dr. phil, præsenterer en tolkning af kristendommens veje og påvirkning af Nordeuropa og peger på den byzantinske som den mulige.

Enhjørningens to sider

Cand.mag Gudrun Haastrup stiller i sin artikel skarpt på enhjørningen som figur og symbol, sådan som den optræder i vores kulturhistorie og med blik for dyrets dobbelthed. 

Kamp, jagt og pragt. Våben fra den islamiske verden 1500–1850

Museumsinspektør ph.d. Joachim Meyer, Davids Samling, skriver i sin artikel om våben fra den islamiske verden, hvoraf en del findes på dansk grund og snart kan ses på en udstilling på museet. 

Historien om Galileo Galileis langfinger

Professor dr. phil Nils Arne Sørensen, SDU, ruller i sit bidrag den fascinerende historie om en æggeformet glasbeholder med  Galileis højre langfinger ud for læseren. 

En klejnsmed på valsen 1838–41 

Lars Bjørneboe, historiker ph.d., fører læseren til en rejseberetning af den bornholmske klejnsmedemester Walerius Christian Samuelsen, der i to år, fra 1839-41 højst ufrivilligt, måtte gøre tjeneste i den græske hær. 

På lager
DKK 90,00
Du sparer

Copyright © 2015 Forlaget Orbis - Alle rettigheder forbeholdt - Web udarbejdet af Weis & Wise

På vores website bruges cookies til at huske dine indstillinger, statistik og personalisering af indhold og annoncer. Denne information deles med tredjepart. Ved fortsat brug af websiden godkender du cookiepolitikken.