SFINX 2020 årgang 43:1

SFINX 2020 årgang 43:1
DKK 90,00
Du sparer

SFINX 2020 · Årgang 43:1
Hæfte 44 sider, rigt illustreret

 

  • 2655 SFINX 43 1opslag
  • 2655 SFINX 43 1opslag2
  • 2655 SFINX 43 1opslag3
  • 2655 SFINX 43 1opslag4
  • 2655 SFINX 43 1opslag5
  • 2655 SFINX 43 1opslag6

Gilgamesh, helte og familielighed

Ph.d. og forlagsleder Pernille Carstens introducerer til sin gendigtning af fortællingen om Gilgamesh. Hun ser på forskellige kulturers helteforestillinger og mener, der ikke så meget er tale om en egentlig direkte påvirkning mellem dem, som en familielighed.

Noget om attiske offerkalendere

Lektor ph.d. Anders Holm Rasmussen, Saxoinstituttet, Københavns universitet, tager læseren med til agora i Athen, hvor en offerkalender fra 4. århundrede f.Kr. er fundet. Teksten afslører, at to partier har haft en konflikt i fordeling af pligter, indtægter og udgifter med præsteskabet, der skulle tage sig af templets ofringer.

Archimedes og den naturvidenskabelige kulturarv

Tre tidligere gymnasielærere Claus Glunk, Bonnie Hegner og Chr. Gorm Tortzen introducerer til deres bog om Archimedes, der var født i Syrakus, og levede i midten af 200-tallet f.v.t. Han adskilte sig fra andre græske videnskabsmænd ved både at beskæftige sig med teoretisk og anvendt matematik.

Antikythera-mekanismen: Antikkens gådefulde tandhjul

John Rosendal Nielsen, cand. scient., gymnasielærer ved Aurehøj gymnasium, beskriver et skibbrud for 2100 
år siden ved Antikythera, syd for 
Peloponnes. Vraget skulle ligge der i 2000 år, før det i år 1900 blev fundet af svampedykkere fra Symi og her dukkede en skat op: Antikythera-mekanismen.

Mellem Sirmium og Palmyra

Lektor ph.d. og dr.phil. Peter Fibiger Bang, Saxo instituttet, Københavns universitet, sætter i sin artikel fokus på den serbiske by romertidens Sirmium, hvor kejser Aurelian, der var med til at stabilisere Romermagten efter sammenbruddet og han forbindelse til dronning Zenobia Palmyra, der lige som ham kom fra provinseliten.

Stærke kvinder i antikken

De tre forfattere til forlagets nye bog om Plutark Gudrun Haastrup, Liselotte Nørgaard og Peter Schousboe, indfører læseren til den usædvanlige bog Om Kvinders mod. Værket er dedikeret til Klea, en Thyiadepræstinde ved oraklet i Delfi, og udspringer ifølge Plutarks forord af en diskussion om kønnenes ligeværd, som dokumenteres ved at formidle en række hidtil ukendte fortællinger om stærke og dristige kvinder.

På lager
DKK 90,00
Du sparer

Copyright © 2015 Forlaget Orbis - Alle rettigheder forbeholdt - Web udarbejdet af Weis & Wise

På vores website bruges cookies til at huske dine indstillinger, statistik og personalisering af indhold og annoncer. Denne information deles med tredjepart. Ved fortsat brug af websiden godkender du cookiepolitikken.