SFINX 2019 årgang 42:4

SFINX 2019 årgang 42:4
DKK 90,00
Du sparer

SFINX 2019
Årgang 42:4
Hæfte 36 sider, illustreret

2643 SFINX 42 4 produktbilleder opslag

Hundenes katakomber i Sakkara

Luise Ørsted Brandt, adjunkt ph.d., GLOBE instituttet, Københavns Universitet, introducerer til et nyt projekt hvor en stor mængde dyremumier fra et underjordisk gravkammer i Sakkara i Ægypten skal undersøges.

Metro-museer i Middelhavsområdets metropoler

Nikoline Sauer, ph.d.-studerende, Centre for Urban Network Evolutions, Aarhus Universitet, skriver i sin artikel om fremkomsten af de nye metro-museer i Middelhavsområdets byer.

Aquinum: En genopdaget by langs Via Latina

Giuseppe Ceraudo, professor ved Università del Salento samt leder af Aquinum-udgravningerne, og Giovanni Murro, teknisk ansvarlig for Aquinum-udgravningerne fortæller om byen 100 km syd for Rom, hvor et Cæsarhovede er fundet, der for tiden udstilles på Glyptoteket.

Drager og porte i Bahdinan

Kristian Alex Larsen, BA i Nærorientalsk Arkæologi og cand. scient. pol, tager os med til den kurdiske by Amadia, der har en lang historie og nogle bemærkelsesværdige porte.

En kineser i Rom

Lars Krants, overinspektør, afdelingsleder Arkæologisk Afdeling, Moesgaard Museum, redegør for en gåde: Hvad en gammel kineser fra Mongoliet lavede ved pavehoffet I 1287? 

Fortællinger om den spanske borgerkrig og dens materielle levn

Anne Magnussen, lektor, ph.d. Institut for Historie, SDU, har i sit bidrag fokus på konflikten om monumentet De Faldnes Dal uden for Madrid, her hvor bl.a. general Franco var begravet indtil for nyligt; her er historie, fortællinger og materielle levn vævet ind i hinanden.

På lager
DKK 90,00
Du sparer

Copyright © 2015 Forlaget Orbis - Alle rettigheder forbeholdt - Web udarbejdet af Weis & Wise

På vores website bruges cookies til at huske dine indstillinger, statistik og personalisering af indhold og annoncer. Denne information deles med tredjepart. Ved fortsat brug af websiden godkender du cookiepolitikken.