SFINX 2019 årgang 42:1

SFINX 2019 årgang 42:1
DKK 90,00
Du sparer

SFINX 2019
Årgang 42:1
Hæfte 44 sider, illustreret

SFINX 42 1 urartu tannetum shenoute romerne europa

Urartu: Et netværk af bjergfæstninger

Kristian Alex Larsen, BA i Nærorientalsk Arkæologi og MA i Statskundskab, skriver om Urartu, en stat fra 9.–7. årh. f. Kr., syd for Kaukasus. Urartu er identisk med Ararat, det bjerg vi kender omtalt i Biblen og som i dag er symbol for Armenien. I dette ukendte landskab viser en serie af oldtidsborge sig. 

Jagten på en forsvunden by: Tannetum

Den italienske landskabsarkæolog Paolo Storchi, post.doc. Sapienza Università di Roma/Scuola Archeologica Italiana di Atene, viser i sit bidrag sine nyeste forskningsresultater, der har ført til fundet af den forsvundne antikke by
Tannetum, der lå midt på Posletten. 

Shenoute af Atripe og 1.300 års pilgrimsfærd til Ægyptens Hvide Kloster

Louise Blanke, post.doc. Oxford Universitet, tager læseren med til Ægypten og det Hvide kloster, hvor Sankt Shenoute er knyttet til som skytshelgen. Shenoute var leder af stedet frem til 465 og har forfattet et stort antal religiøse tekster. Hvert år i juli rejser kopterne til stedet på valfart. 

Fragmenter af Roms historie – det nye dansk-italienske Cæsars Forum-projekt

Jan Kindberg Jacobsen, ph.d. museumsinspektør på Ny Carlsberg Glyptotek, professor dr.phil. AU, Rubina Raja dr.phil professor i klassisk arkæologi, AU og leder af Centre for Urban Netwoek Evolutions & Sine Grove Saxkjær, post.doc. ph.d. Det Danske institut i Rom og Centre for Urban Network Evolutions, fremlægger deres nyeste forskningsresultater fra hjertet af Rom, nemlig det nye dansk-italienske Cæsærs Forum projekt. 

Romernes hav

Tønnes Bekker-Nielsen, lektor dr.phil., SDU, giver læseren indblik i sin nye bog om Middelhavet, som var midtpunktet i romernes verden, et hav de kaldte ”vores hav”. Verden hed orbis terrarum, ordret ”landenes kreds”.

Pilgrimsrejse til Tinos – mellem religion og patriotisme

Hvert år den 15. august rejser pilgrimme til Tinos for at opsøge ikonet for Jomfru Marias indsovning. Denne fest afslører en tæt forbindelse mellem religion og patriotisme i Grækenland og beskrives af Evy Johanne Håland, ph.d. i historie, norsk statsstipendiat.

Hvordan Europa dominerede i verden i 500 år – og hvorfor det nu er slut

Uffe Østergård, professor emeritus, CBS gør i en tanke­vækkende artikel rede for hvorfor det kunne se ud til at Europas dominans i verden er svækket og vurderer dette i et idehistorisk perspektiv. 

På lager
DKK 90,00
Du sparer

Copyright © 2015 Forlaget Orbis - Alle rettigheder forbeholdt - Web udarbejdet af Weis & Wise

På vores website bruges cookies til at huske dine indstillinger, statistik og personalisering af indhold og annoncer. Denne information deles med tredjepart. Ved fortsat brug af websiden godkender du cookiepolitikken.