SFINX 2017 Årgang 40:3

SFINX 2017 Årgang 40:3
DKK 90,00
Du sparer

SFINX 2017
Årgang 40:3
Hæfte 36 sider, illustreret

Et nyt dansk forskningsprojekt i Jarash (Jordan)

I det østlige middelhavsområde i den jordanske by Jarash er et nyt projekt opmærksom på almindelig beboelse og brug af byrum i den tidlige islamiske periode. Det er en ny vinkel på en romersk by i provinsen.

Louise Blanke, post.doc., Oxford University

Græsk dramatik på dansk! Hvorfor nu det?

Det er en kunst at oversætte græsk antik dramatik til dansk. Sagen er at oversættelsen bliver en anden tekst end grundteksten. En tendens i tidligere oversættelser har fx været at lade sproget været bevidst antikveret – derved bliver afstand mellem tekst og læser skæv: At oversætte er også at kulturformidle.

Marcel Lysgaard Lech, lektor ph.d., 
Afd. for Klassiske Studier, SDU.

Om farve og form i græsk skulptur

De seneste årtiers forskning slår fast: Antik skulptur var polykrom. Farven var altid til stede, uanset tid, sted, materiale og funktion. Og med den viden er også synet på antikkens kølige ophøjede kultur ændret.

Jan Stubbe Østergaard, forhenværende museumsinspektør, 
mag.art.

Marmorskulptur og teknik

Med til antikkens håndværk hørte også marmorskulptur og teknik. At kende materialet er billedhuggerens fornemmeste opgave. Men inden da skulle marmoren brydes og skæres ud, dette krævede meget og forskelligt værktøj, derpå skulle marmoren transporteres ad floder og på havet med skibe, fra øst mod vest.

Mette Moltesen, forhenværende museumsinspektør, 
mag.art.

Et Pantheon i fri luft

Samlingen på 200 statuer i parkanlægget Pincio midt i Rom af “de store italienere” var skabelsen af en mindepark i 18oo-tallet, men det er i dag en park, der har mistet sit tag i beskueren og er ikke længere et aktivt erindringssted.

Nils Arne Sørensen, professor lic.phil., Institut for Historie, SDU

Udgravninger på Cæsars Forum

I efteråret 2017 starter Det Danske Institut i Rom i samarbejde med Sovrintendenza Capitolina nye udgravninger på Cæsars Forum.

Sine Grove Saxkjær, ph.d, postdoc. ved Det Danske Institut 
i Rom
og Jan Kindberg Jacobsen, ph.d. inspektør ved 
Ny Carlsberg Glyptotek.

På lager
DKK 90,00
Du sparer

Copyright © 2015 Forlaget Orbis - Alle rettigheder forbeholdt - Web udarbejdet af Weis & Wise

På vores website bruges cookies til at huske dine indstillinger, statistik og personalisering af indhold og annoncer. Denne information deles med tredjepart. Ved fortsat brug af websiden godkender du cookiepolitikken.