SFINX 2017 Årgang 40:1

SFINX 2017 Årgang 40:1
DKK 90,00
Du sparer

SFINX 2017
Årgang 40:1
Hæfte 36 sider, illustreret


Truede stendysser i Jordan

Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier har siden 1998 haft tradition for at tage studerende fra Nærorientalsk arkæologi med på feltskole i Mellemøsten, i artiklen her lærer vi om truede stendysser i Jordan og deres betydning og funktion.

Ann Andersson cand.mag. i Nærorientalsk arkæologi og Susanne Kerner lektor ph.d, Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier, Københavns Universitet

En romer i Athen

Hvad laver en statuebase med en indskrift om romeren Marucs Aurelius i Athen, spørger Poul Jensen i denne artikel og tager sit udgangspunkt i det gamle Dionysosteater i Athen, række 10 venstre side, femte opgang.

Poul Jensen, Lektor, cand.mag., Skive Gymnasium

Tegninger i tråd og farve

Der findes på de danske museer en stor samling af egyptiske tekstiler fra det første årtusinde e.Kr., det gælder bl.a. Designmuseum Danmark, Nationalmuseet, Ny Carlsberg Glyptotek og Davids Samling. Artiklen stiller skarpt på disse smukke tekstiler.

Anne Hedeager Krag mag.art. tekstilforsker

Vejen til havet

Da Rom blev Italiens hovedstad i 1870, begyndte en radikal omkalfatring af pavernes gamle by. På få årtier ændrede den sig til ukendelighed. Den evige stad blev på mange måder genopfundet i nationalstaten, men inspirationen til det nye blev ofte fundet i fortiden. En af de visioner, der snart dukkede op, var at åbne byen mod havet, genskabe antikkens havn, vinde adgang til en større verden og i sidste ende genoprette fortidens maritime magtposition i Middelhavet.

Steen Bo Frandsen, Professor dr. phil, Institut for Statskundskab, SDU, Sønderborg.

Teorier om Rumæniens oprindelse

Rumænien har haft en dramatisk og omskiftelig historie i grænseområdet mellem Romerriget og ”Barbaricum” og langt senere mellem tre store imperier: Rusland, Østrig-Ungarn og Osmannerriget. I artiklen ser vi på teorier om Rumæniens oprindelse.

Kjeld Erbs, cand. scient.pol.

”Partizan husker alt”

I denne artikel er fodbold det prisme hvorigennem en del af Serbien og Kroatiens historie kan fortælles, for fodbold og kollektiv erindring er forbundet. Det er ikke kun i det jugoslaviske område, at fodboldfællesskaber promoverer fremstillinger af en fælles fortid for at mobilisere fælles identitet.

Tea Sindbæk Andersen, Adjunkt ph.d, Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier, Københavns Universitet

 

På lager
DKK 90,00
Du sparer

Copyright © 2015 Forlaget Orbis - Alle rettigheder forbeholdt - Web udarbejdet af Weis & Wise

På vores website bruges cookies til at huske dine indstillinger, statistik og personalisering af indhold og annoncer. Denne information deles med tredjepart. Ved fortsat brug af websiden godkender du cookiepolitikken.