SFINX 2016 Årgang 39:2

SFINX 2016 Årgang 39:2
DKK 90,00
Du sparer

Nicole Brisch: Guder, gudinder og vand i oldtidens Mesopotamien

Mennesket er afhængigt af guderne og af vand i det gamle Mesopotamien. Det er guden Enki, der hersker over det ferske vand, som er afgørende for livet under den brændende sol.

Jesper Høgenhaven: Et skattekort fra oldtidens Palæstina?

I Qumran har man i hule 3 fundet et de ejendommeligste håndskrifter blandt Dødehavsrullerne, nemlig en skriftrulle af kobber. Teksten er en slags skattekort og en fortegnelse over skjulte kostbarheder.

Anders Holm Rasmussen: Paulus i Athen

Hvad forestillede Paulus sig da han stod midt i Athen på Areopagoshøjen og skulle tale om sin egen religion? Det skildres i Apostelens Gerninger fra Det Ny Testamente.

Kurt Villads Jensen: Riddernes borg

Den syriske korsfarerborg Crac des Chevaliers har en lang historie. Når borgen efter den igangværende krig skal genopbygges vil man gøre brug af de mange tegninger, rekonstruktioner og foto, der findes.

Nils Arne Sørensen, Mehmet Necef og Stuart Ward: Gallipoli 1915–2015: Et slag – mange fortællinger

Er slaget ved Gallipoli/Canakkele et vendepunkt i den ældgamle kamp mellem Vesten og Islam, sådan som Erdogan udtalte 100 år efter slaget i 1. Verdenskrig?

Trine Stauning Willert: En ny græsk guldalder?

Inden for de senere år er der opstået en tendens i græsk kultur til at fremstille det tyrkiske herredømme 1400-1922 som en harmonisk tid. Det man tidligere kaldte ”de mørke århundreder”.

Hæfte 36 sider, illustreret

På lager
DKK 90,00
Du sparer

Copyright © 2015 Forlaget Orbis - Alle rettigheder forbeholdt - Web udarbejdet af Weis & Wise

På vores website bruges cookies til at huske dine indstillinger, statistik og personalisering af indhold og annoncer. Denne information deles med tredjepart. Ved fortsat brug af websiden godkender du cookiepolitikken.