Klassisk arabisk litteratur i oversættelse til dansk

Klassisk arabisk litteratur i oversættelse til dansk
DKK 250,00
Du sparer

ISBN 9788797064016
336 sider, hard cover, illustreret
Format 17 x 24

Tak til C.L. Davids Fond og samling, samt til Professor, dr.phil. Arthur Christensen og hustrus Legat for orientalister

En vejvisning gennem den klassiske arabiske litteratur, der har været oversat til dansk de sidste 200 år. Klassisk arabisk litteratur er en bog, der aldrig har eksisteret før på dansk og som udfylder en vigtig plads.

Den klassisk arabiske litteratur spænder i tid fra 5.–6. århundrede til den første halvdel af det 20. århundrede. Klassisk arabisk litteratur giver et indblik i de skiftende epokers interessefelter og oversættelsespraksis, og er en indgang til studiet af dansk arabistik og islamologi.

Det er en kunst at oversætte mellem to så vidt forskellige sprog. Men oversættelsen er en god måde at komme til forståelse af en kultur. I denne antologi finder man også mange nyoversættelser af forfatteren selv, og i det hele taget er den en skatkiste af smukke tekster.

Bogen er illustreret med materiale fra Davids samling, bl.a. med imponerende håndskrifter i eventyrlig kalligrafi.

Stig T. Rasmussen er mag.art. i semitisk filologi med arabisk og har arbejdet med oversættelser mellem arabisk og dansk i mange år. Det resulterende i den første arabisk-danske ordbog (1984) og oversættelser af H.C. Andersen til arabisk (2003–2006). 1989–1996 var han afdelingsleder for Orientalsk Afdeling ved Det Kgl. Bibliotek, og 1996–2012 for den dér nyoprettede Orientalsk og Judaistisk Afdeling.

Indhold

Den førislamiske periode
Qaṣîdah’en: det lange digt med gennemgående rim
Koranen
De afledte genrer
De nye genrer
Den verdslige litteratur efter islams gennembrud
Den nye tid efter 1798

 Forlaget orbis Arabisk litteratur 1

Forlaget orbis Arabisk litteratur 2

Forlaget orbis Arabisk litteratur 3

Forlaget orbis Arabisk litteratur 4

På lager
DKK 250,00
Du sparer

Copyright © 2015 Forlaget Orbis - Alle rettigheder forbeholdt - Web udarbejdet af Weis & Wise

På vores website bruges cookies til at huske dine indstillinger, statistik og personalisering af indhold og annoncer. Denne information deles med tredjepart. Ved fortsat brug af websiden godkender du cookiepolitikken.