Dannelsesakademiet
Foredrag: Tekster som kulturarv?

Forlagsleder Pernille Carstens, ph.d. i teologi med speciale i nærorientalsk religion, forklarer hvordan den 4000 år gammel tekst Gilgamesh, fra det nuværende Irak, kan være fælles kulturarv, og hvordan teksten har en forbindelse med en så afgørende del af den danske kanon som Bibelen? Foredraget vil bl.a. vise eksempler fra oversættelsen af det store epos Gilgamesh og sætte teksten ind i en kulturel sammenhæng. Tegneren Sussi Bech er også til stede.

Tid: Torsdag d. 24. oktober 2019, kl. 19–21

Sted: Sct. Andreas Kirke (Festsalen), Gothersgade 148, 1123 København K.
Billetter: Først til mølle..., 60 billetter, billetsalg lukker tirsdag den 22. oktober 2019.

DKK 75,00
Foredrag: Hvad så Europa?

Hvordan lykkedes det Europa at dominere verden i 500 år? Hvorfor er det slut nu? Uffe Østergård, professor emeritus CBS, gennemgår hvorfor Europa i disse år mister evnen til at påtvinge resten af verden vores opfattelse og normer. Det har været undervejs i mange år og der er gode økonomiske og demografiske årsager til tabet af indflydelse, men hvorfor er Europas dominans i verden svækket og hvordan hænger det sammen i et idehistorisk perspektiv?

Tid: Torsdag d. 14. november 2019, kl. 19–21

Sted: Sct. Andreas Kirke (Festsalen), Gothersgade 148, 1123 København K.
Billetter: Først til mølle..., 60 billetter, billetsalg lukker tirsdag den 12. november 2019.

DKK 75,00

Copyright © 2015 Forlaget Orbis - Alle rettigheder forbeholdt - Web udarbejdet af Weis & Wise

På vores website bruges cookies til at huske dine indstillinger, statistik og personalisering af indhold og annoncer. Denne information deles med tredjepart. Ved fortsat brug af websiden godkender du cookiepolitikken.