Haver & Kultur

Haver & Kultur
DKK 150,00
Du sparer

Havekunst og kultur ved Middelhavet
Louise Mejer (ed.)

ISBN 9 788789 632117
Paperback, 80 sider, illustreret, format 21,5 x 28 cm

Haverogkultur opslag

Nogle haver findes kun omtalt i tekster og gamle kilder, nogle er forfaldne og glemt, mens andre fortsat lever, atter andre lever kun i kunstens værker. Vi føler ingen afstand mellem os og disse haver, vi forstår dem umiddelbart. Vi fornemmer skønheden, farverne og æstetikken, selv forfaldet taler til os. Hvad er det, der gør, at vi føler os hjemme i alt fra en antik have, over retlinjede franske anlæg til islamiske haver, og betages af duftende roser og buksbom hække? Det er, at haven er levende som os selv.

Den er natur, og den er kultur på en og samme tid. Den er frodighed, som den vilde natur, og den er anlagt med snorlige bede eller vilde blomsterenge. Haven er et stykke koreograferet natur. Den kan til visse tider, og under forskellige modeluner, bevare sin viltre natur. Haven kan være et system af gange og stier, og mens man går, undres man over det, der forbinder haven og mennesket. Er det vandet eller det fremmede, som man ikke kender til, er det grotter eller geometri? Haven kan være et sted for ro, og den kan være et sted for lærdom med minder tilbage i historien, med indskrifter og statuer. Haven er et helle, en oase eller et paradis. En have kan være et sted for lægende urter ved klostret.

Haver har til alle tider været udtryk for kulturelle strømninger, og det at dyrke jorden og have en nyttehave kendes langt tilbage i historien, ligesom haverne som hellige lunde ved templer og paladser er et velkendt fænomen.

Indhold:

Haven som erindring

af Pernille Carstens

Egyptiske haver  

af Lise Manniche

En have i krig og fred

af Jens Krasilnikoff

Hellenistiske paladshaver

af Inge Nielsen

Romerske haver

af Niels Hannestad

At genskabe en have

af James G. Schryver

Paradishaven

af Steen Estvad Petersen

Middelalderens klosterhaver

af Lene Mollerup

Renæssancehaver i Italien

af Ole Fournais

Villa d’Este i Tivoli

af Carsten Bach-Nielsen

Haven flytter grænser

af Margrethe Floryan

Botaniske haver

af Ib Friis

Thorvaldsens romerske hus og have

af Margrethe Floryan

I rosens navn

af Margrethe Floryan

På lager
DKK 150,00
Du sparer

Copyright © 2015 Forlaget Orbis - Alle rettigheder forbeholdt - Web udarbejdet af Weis & Wise

På vores website bruges cookies til at huske dine indstillinger, statistik og personalisering af indhold og annoncer. Denne information deles med tredjepart. Ved fortsat brug af websiden godkender du cookiepolitikken.