Den tidlige kristne billedverden

Den tidlige kristne billedverden
DKK 250,00
Du sparer

ISBN 9788797064092
268 sider, hardcover, rigt illustreret, 18,3 x 27,4 cm

Skrevet af Sandra Kastfelt

  • 2640 Orbis Kristen billedverden opslag
  • 2640 Orbis Kristen billedverden opslag2
  • 2640 Orbis Kristen billedverden opslag3
  • 2640 Orbis Kristen billedverden opslag4
  • 2640 Orbis Kristen billedverden opslag5
  • 2640 Orbis Kristen billedverden opslag6

”Det kan varmt anbefales, at man benytter sig af den uventede fritid i kølvandet på corona-krisen til at fordybe sig i denne dejlige bog, for den kræver en opmærksom læser, der giver sig god tid.”
Birgitte Arfmann, Historie-online.dk

5 hjerter 6 
”... overmåde interessant, velskrevet og billeddelikat.”

Bo Tao Michaëlis, Politiken

”Selve layoutet er flot. Det er en dejlig bog med smukke billeder og fine beskrivelser. Indholdet er komprimeret og mættet.”
”Sproget er levende og flydende; man glider hen over siderne, selvom indholdet er komprimeret og meget mættet, så den kan læses flere gange og ligeledes benyttes som en opslagsbog.”
Signe Engelhardt Lykkegaard, Katolsk Orientering

I denne bog præsenteres de første kristnes billedverden, hvor dekorationer på hverdagsting og grave udgør et overset billedmateriale fra kristendommens afgørende formative periode. Frem af Middelhavskulturernes antikke arv i det multikulturelle Romerrige udsprang et rigt billedsprog, som bogen henter frem fra det vidtstrakte geografiske område, der rækker fra Eufratfloden i øst til det romerske Britannien i vest, men med fokus på Italien i 200–400-tallet. Bogen er den første samlede fremstilling af emnet på dansk, hvor billedstoffet sammenstilles kalejdoskopisk med et mangfoldigt tekstunivers, der inddrager samtidens kirkefædre, teologer og apokryfe traditioner ud over de bibelske tekster i en dialog, der gør bogen til et nybrud. Den kan læses som en guide til de ældste kristne seværdigheder, såsom gravpladser og kirker i Rom. Eller som øjenåbner for den, der vil finde oprindelsen til århundreders kirkekunst. 

Sandra Kastfelt er cand. theol. fra Københavns Universitet 1995 og har siden 1999 været sognepræst i Mariendal Kirke, Frederiksberg. Hun har en BA i kunsthistorie fra Københavns Universitet i 2000 og har været billedredaktør på Tidsskriftet Bibliana 2000–2013. Sandra Kastfelt har skrevet om nyere dansk kirkekunst. Hun har stor erfaring som underviser på Folkeuniversitetet og foredragsholder i sognegårde og kirkehøjskoler om emner som antikken, kirke-, kunst- og kulturhistoriske emner.

Tak til H. P. Hjerl Hansen Mindefondet for Dansk Palæstinaforskning, J. Oskar Andersens Legat Til Fremme Af Kirkehistorisk Studium samt Jens og Karin Troller Mikkelsens Fond.

På lager
DKK 250,00
Du sparer

Copyright © 2015 Forlaget Orbis - Alle rettigheder forbeholdt - Web udarbejdet af Weis & Wise

På vores website bruges cookies til at huske dine indstillinger, statistik og personalisering af indhold og annoncer. Denne information deles med tredjepart. Ved fortsat brug af websiden godkender du cookiepolitikken.