Archimedes – Naturvidenskab som kulturarv

Archimedes – Naturvidenskab som kulturarv
DKK 200,00
Du sparer

ISBN 9788797064085
152 sider, softcover,
Illustreret, 21 x 26 cm,

Skrevet af Claus Glunk, Bonnie Hegner og Chr. Gorm Tortzen

Tak til Landsdommer V. Gieses legat, Konsul George Jorck og hustru Emma Jorck’s fond, VELUX FONDEN og E. Lerager Larsens Fond

”De (forfatterne) har tilsammen leveret både egne oversættelser fra græsk og et væld af egne originale tegninger og figurer. Der er faktisk vilde mængder af originalt materiale med fremragende resultat i denne nye, dejlige bog.”

Hanne Bærentzen, Radio Updates magasin redaktør.

2635 Orbis Archimedes Syrakus

Den græske videnskabsmand Archimedes (287–212 f.Kr.) er en sværvægter i antik naturvidenskab og har sat sig varige spor i matematik og fysik overalt i verden. Alle har i fysiktimerne hørt om hans vægtstangsregel og om ”vægtfylden af legemer der nedsænkes i væske”. Det er også almindelig kendt, at han var en fabelagtig ingeniør med mange opfindelser – og at han blev dræbt af en romersk soldat under forsvaret af sin fødeby Syrakus på Sicilien.

Men Archimedes er meget mere end gode anekdoter. Han spillede en vigtig rolle i historien og har tilmed efterladt sig mange værker med forbløffende og vidtrækkende forskningsresultater inden for matematik og fysik.

Denne bog introducerer for første gang på dansk Archimedes både som historisk person og som banebrydende videnskabsmand og ingeniør og giver mange nyoversatte prøver fra hans værker.

Bogen bringer desuden en oversættelse af dele af Archimedes’ epokegørende bog Metoden. Det eneste kendte håndskrift af bogen dukkede op for 140 år siden skjult under en middelalderlig tekst, og først med den nyeste teknik kan det atter læses i sin helhed.

2635 Orbis Archimedes

På lager
DKK 200,00
Du sparer

Copyright © 2015 Forlaget Orbis - Alle rettigheder forbeholdt - Web udarbejdet af Weis & Wise

På vores website bruges cookies til at huske dine indstillinger, statistik og personalisering af indhold og annoncer. Denne information deles med tredjepart. Ved fortsat brug af websiden godkender du cookiepolitikken.