Gilgamesh og Kong Keret fra Ugarit

Gilgamesh og Kong Keret fra Ugarit
DKK 400,00
DKK 300,00
Du sparer DKK 100,00

Gilgamesh

128 sider, hardcover, rigt illustreret. Format 22 x 25 cm

Tak til Kunstfonden LOGO small og H. P. Hjerl Hansen Mindefondet For dansk Palæstina Forskning

Gilgamesh er verdenshistoriens ældste fortælling og over 4000 år gammel. Den stammer fra Mesopotamien, vore dages Irak. Tematikken i fortællingen er eviggyldig og handler om livet, døden, om venskabet, drømme, håb og mod.

Kong Gilgamesh er konge i Uruk. Ikke en specielt elsket konge, mere en tyran. Men for at han kan blive mild og retfærdig skaber guderne ham en ven. Venskabet med vildmanden Enkidu, der ikke er vokset op i byen som Gilgamesh, men ude i naturen, bliver et vendepunkt for kongen.

Med Enkidu får Gilgamesh mange oplevelser og de bliver uadskillelige. De klarer den ene kamp efter den anden. Gilgamesh sætter sig op mod kærlighedsgudinden og som straf rammes Enkidu med døden. Nu går det op for Gilgamesh at også han skal dø. Han forsøger at overvinde døden og kommer til Verdens ende, hvor han møder en krokone og en mand, der har overlevet en vandflod i et skib. Han får også en urt, der kan give evigt liv.

Forlaget orbis gilgamesh uruk mesopotamien

Forlaget orbis gilgamesh enkidu

Forlaget orbis.gilgamesh enkidu himmeltyren

Forlaget orbis gilgamesh vandfloden

Forlaget orbis gilgamesh dykke

Kong Keret fra Ugarit

Keret hed en konge i Syrien i byen Ugarit. Historien om ham er en legende. Den udspiller sig i en verden, der består af både mennesker og guder. Kong Keret er ulykkelig. Han tænker, at det måske er guderne, der hævner sig på ham. Men han har ikke gjort noget galt. En nat henvender den øverste gud El sig til ham i drømme. Det vender op og ned på Kerets liv.

Kong Keret handler om det at være menneske, og fortæller om menneskets forhold til naturen og til det guddommelige. Den fortæller også om, hvordan livet så ud i fortiden et sted i verden, hvor der har levet mennesker rigtigt længe. Teksten kan dateres til senbronzealderen 1500–1200 f. Kr.

Forlaget Orbis Keret droem

Forlaget Orbis Keret El

Forlaget Orbis Keret udmu

Forlaget Orbis Keret sygdom

Forlaget Orbis Keret Shatqat

På lager
DKK 400,00
DKK 300,00
Du sparer DKK 100,00

Relaterede produkter

Copyright © 2015 Forlaget Orbis - Alle rettigheder forbeholdt - Web udarbejdet af Weis & Wise

På vores website bruges cookies til at huske dine indstillinger, statistik og personalisering af indhold og annoncer. Denne information deles med tredjepart. Ved fortsat brug af websiden godkender du cookiepolitikken.