Gilgamesh

Gilgamesh
DKK 200,00
Du sparer

ISBN 9788797064023
128 sider, hardcover, rigt illustreret af Sussi Bech
Format 22 x 25 cm

Tak til Kunstfonden LOGO small og H. P. Hjerl Hansen Mindefondet For dansk Palæstina Forskning

”Et af den babylonske kulturs vigtigste værker med evigtgyldige temaer som dødsangst, venskab, mod og håb. Forfatterne har skabt en sammenhængende beretning, der dog er tro mod det oprindelig værk. Sproget er rytmisk, med mange gentagelser og vil egne sig godt til oplæsning. De smukke tegninger passer godt til den gamle tekst."

Christine Christensen, Lektørudtalelse

NYHED! Heltedigtet om Gilgamesh er en verdensklassiker og hører til den fælles kulturarv. Gilgamesh er her gendigtet for større børn og voksne til brug for højtlæsning og samtale.

Gilgamesh er verdenshistoriens ældste fortælling og over 4000 år gammel. Den stammer fra Mesopotamien, vore dages Irak. Tematikken i fortællingen er eviggyldig og handler om livet, døden, om venskabet, drømme, håb og mod.

Kong Gilgamesh er konge i Uruk. Ikke en specielt elsket konge, mere en tyran. Men for at han kan blive mild og retfærdig skaber guderne ham en ven. Venskabet med vildmanden Enkidu, der ikke er vokset op i byen som Gilgamesh, men ude i naturen, bliver et vendepunkt for kongen.

Med Enkidu får Gilgamesh mange oplevelser og de bliver uadskillelige. De klarer den ene kamp efter den anden. Gilgamesh sætter sig op mod kærlighedsgudinden og som straf rammes Enkidu med døden. Nu går det op for Gilgamesh at også han skal dø. Han forsøger at overvinde døden og kommer til Verdens ende, hvor han møder en krokone og en mand, der har overlevet en vandflod i et skib. Han får også en urt, der kan give evigt liv.

Teksten er gendigtet af Pernille Carstens, lyriker og ph.d i teologi med speciale i nærorientalsk religion og er udstyret med forklarende noter. Dem finder man dér i teksten, hvor man har brug for dem.

Gilgamesh er illustreret af Sussi Bech, kendt fra tegneserier og striber, og som børnebogs-illustrator. Hun har vundet mange priser og har altid arbejdet med oldtidens Middelhavslande, som det kommer til udtryk i tegneserien Nofret.

Forlaget orbis gilgamesh uruk mesopotamien

Forlaget orbis gilgamesh enkidu

Forlaget orbis.gilgamesh enkidu himmeltyren

Forlaget orbis gilgamesh vandfloden

Forlaget orbis gilgamesh dykke

På lager
DKK 200,00
Du sparer

Copyright © 2015 Forlaget Orbis - Alle rettigheder forbeholdt - Web udarbejdet af Weis & Wise

På vores website bruges cookies til at huske dine indstillinger, statistik og personalisering af indhold og annoncer. Denne information deles med tredjepart. Ved fortsat brug af websiden godkender du cookiepolitikken.