Eyes on Syria

Eyes on Syria
DKK 250,00
Du sparer

Proceedings of the Danish Institute in Damascus 12
Redigeret af: Pernille Carstens, Moritz Kinzel, Thomas Bo Nielsen og Lars Schmidt

ISBN 978-87-997908-3-8
Hardback 144 sider med fotos, format 24,5 x 24,5 cm
Tekster og billedtekster er på engelsk og arabisk

Tak til DID Logo uden tekst Det Danske Institut i Damaskus og Augustinus Fonden logo FINAL

 

"Det er vigtigt, at vidnesbyrdene fra fortiden bringes videre ind i fremtiden, uanset hvor grum nutiden er. Derfor er det godt, at denne publikation viser os, hvordan Syrien var for et halvt århundrede siden med livet på landet og i Aleppos nu sønderbombede suq."

Fra bogens forord, tidlligere udenrigsminister Per Stig Møller

Forlaget Orbis Eyes on Syria spreads

Et menneske uden erindring er et menneske, der ikke kender sin egen identitet. Det gælder også for landet Syrien, der har været ramt af krig i så mange år. De foto man finder i denne bog er som et gammelt familiealbum, man tager frem og genser og genoplever fortiden, som en god erindring. Det er frugten, der sælges på markedet og det er jorden der pløjes og tøjet der vaskes. Syrien i 1961 bærer på en mangfoldighed af kulturer og religioner vævet sammen, fra korsfarerborgen Crac des Chevaliers til suq’en i Aleppo, som regnes for at være den by i verden, der længst har boet mennesker i kontinuerligt. Aramæisk talende nonner i tidslommen Maaloula og drusere på gadehjørnet. Hunde der gør og børn på gaden, smarte speakere i 60’er tøj på TV.  Her er meget langt til IS eller burka. Der var også et Syrien før Islam i fx Palmyra, rigt på templer for gamle stormguder, og et Ugarit, hvor det første alfabet, der siden blev vores, stammer fra.

Bogen er som snapsnots og spiller den rolle al dokumentation spiller. Her er ikke en fuldstændig fortælling eller en turistguide. Den er skæv og den er en skatkiste af det der er Syrien, og som vi ikke skal glemme, men forstå og huske på, for at skabe håb og fremtid.  

Forlaget Orbis Eyes on Syria spreads2

Forord af institutleder Ingolf Thuesen og Per Stig Møller, tidligere udenrigsminister og indledning ved redaktører.

Oversat til arabisk af Nibal Muhesen.

På lager
DKK 250,00
Du sparer

Copyright © 2015 Forlaget Orbis - Alle rettigheder forbeholdt - Web udarbejdet af Weis & Wise

På vores website bruges cookies til at huske dine indstillinger, statistik og personalisering af indhold og annoncer. Denne information deles med tredjepart. Ved fortsat brug af websiden godkender du cookiepolitikken.