Foredrag: UDSAT! Den tidlige kristne billedverden

Foredrag: UDSAT! Den tidlige kristne billedverden
DKK 75,00
Du sparer

Tid: UDSAT TIL SENSOMMEREN 2020

Sted: Sct. Andreas Kirke (Festsalen), Gothersgade 148, 1123 København K.
Billetter: Først til mølle..., 50 billetter, billetsalg lukker tirsdag den 12. maj 2020.

Sandra Kastfelt tager os med ind i et ukendt og spændende billedunivers, hvor et selvstændigt kristent billedsprog langsomt vokser frem af den billedrige romerske kunst. Gennem et billedforedrag præsenterer hun en række af bogens temaer og motiver, så vi føres fra de ældste kendte kristne billeder i form af enkle dekorationer på brugsgenstande fra omkring år 200 over gravudsmykninger til 300 og 400-tallets kirkekunst.

Fra bogen Den tidlige kristne billedverden:

”Den tidlige kristne billedverden bringer os i direkte kontakt med helt almindelige menneskers visuelle trosudtryk. De levede i en mangfoldig, romersk middelhavskultur ikke ulig vores globaliserede tid, og det er oplagt, at vi kan lære noget af at se på det kristne billedsprogs tilblivelsesproces, for troen er en identitetsmarkør i en multikulturel verden – dengang som nu. Fortiden lærer os altid noget om nutiden og os selv og det har jeg tillid til at læseren selv vil sande. Det, der virkelig slog mig, da jeg begav mig ind i antikkens kristne billedunivers, var ikke parallellerne men derimod fremmedheden. Jeg genkendte motiverne og afkodede de bibelske referencer, men fortroligheden var kun tilsyneladende. For græsk-romerske og nærorientalske begreber, fortællinger, ideer, symboler og tanker skabte distance til det velkendte, så det fremstod fornyet, ikke ukendt men renset. En kompleks, fjern og til tider uforståelig billedverden åbnede sig for mig stærk og gribende. Der var noget, intet mindre end livsvigtigt, på færde for værkernes skabere og brugere, som det har været op til min historiske forestillingsevne og mit ikonografiske blik at vække til live. For vi går glip af et levende indblik i selve tilblivelsen af kristendommen, hvis vi overser den tidlige ikonografi. Billederne er umiddelbare og folkelige og udtrykker en autenticitet og oprindelighed, der gør mødet med dem både bevægende og katarsisk, rensende.”

På lager
DKK 75,00
Du sparer

Copyright © 2015 Forlaget Orbis - Alle rettigheder forbeholdt - Web udarbejdet af Weis & Wise

På vores website bruges cookies til at huske dine indstillinger, statistik og personalisering af indhold og annoncer. Denne information deles med tredjepart. Ved fortsat brug af websiden godkender du cookiepolitikken.