Foredrag: Plutarks modige kvinder

Foredrag: Plutarks modige kvinder
DKK 75,00
Du sparer

Tid: Torsdag d. 27. februar 2020, kl. 19–21

Sted: Sct. Andreas Kirke (Festsalen), Gothersgade 148, 1123 København K.
Billetter: Først til mølle..., 50 billetter, billetsalg lukker tirsdag den 25. februar 2020.

Blandt den græske forfatter Plutarks mange skrifter findes et lille værk, der har titlen: Om kvinders mod. Værket er for første gang oversat til dansk, og netop udgivet på Forlaget Orbis. Cand. mag. Gudrun Haastrup og cand. mag. Liselotte Nørgaard vil i foredraget fokusere på værkets udsagn om kvinders vilkår, forfatterens hold­ning til kvinder samt teksternes relevans i 2020, i en tid med MeToo-bevægelse og identitets­politikkens dominerende position.

Uddrag fra introduktionen i Om kvinders mod:

”De kollektive fortællinger præsenterer os for kvinder, som i kritiske situationer – og ofte i modsætning til deres mænd – udviser en realistisk vurdering af forholdene og evne til diplomatiske løsninger. Kvinder som hjælper og støtter deres mænd i retfærdig modstand og ikke viger tilbage for at håne og ægge dem, hvis de ikke viser det fornødne mod, ja, sågar selv griber til våben. Kvinder, som udviser solidaritet over for deres medsøstre, både i egne og fjendtlige rækker, og kvinder, som udviser selv- og standsbevidsthed og dermed fremtvinger love, grundlægger riter og traditioner, som ikke umiddelbart er forenelige med det patriarkalske samfund. Alle disse beretninger understreger kvinderne som aktive forvaltere af egen skæbne, hvilket yderligere understreges af den folkelige respekt, de ifølge Plutark opnår, når de bliver indsat som dommere, får rejst statuer til minde om deres dåd og ultimativt får status som gudinde.”

På lager
DKK 75,00
Du sparer

Copyright © 2015 Forlaget Orbis - Alle rettigheder forbeholdt - Web udarbejdet af Weis & Wise

På vores website bruges cookies til at huske dine indstillinger, statistik og personalisering af indhold og annoncer. Denne information deles med tredjepart. Ved fortsat brug af websiden godkender du cookiepolitikken.