Om Forlaget Orbis

Beskrivelse

Forlaget Orbis udgiver bøger og Tidsskriftet SFINX, som fortæller om Europas, Mellemøstens og Nordafrikas fælles historie og kulturelle relationer. Fra de første mennesker slog sig ned omkring Middelhavet, helt frem til vores egen tid. For at forstå vores egen samtid er det både afgørende og nødvendigt at forstå det som er sket, og det som sker nu, i områderne omkring Middelhavet. Skiftende magthavere, kongeriger og bystater har kontrolleret området, handel og forbindelse til fjernere destinationer. I områderne omkring Middelhavet er det blevet til møder mellem kulturer, som har udvekslet viden og forestillinger. Kulturer i Ægypten, Mesopotamien, Grækenland og Italien var således civilsationsudviklende og civilisations­bærende forudsætninger for vores egen kulturhistorie..

Vores publikationer er forskningsbaserede, men er samtidigt skrevet for en bred læserkreds, det være sig den alment kulturinteresserede eller folkeskole- og gymnasielæreren.

Bøgerne kan enten være monografier eller antologier og skrives primært af forskere og overvejende indenfor følgende discipliner: arkæologi, historie, kunsthistorie, kulturhistorie, religion, filologi og teologi. Manuskripter er underlagt faglig review.

Copyright © 2015 Forlaget Orbis - Alle rettigheder forbeholdt - Web udarbejdet af Weis & Wise

På vores website bruges cookies til at huske dine indstillinger, statistik og personalisering af indhold og annoncer. Denne information deles med tredjepart. Ved fortsat brug af websiden godkender du cookiepolitikken.