• Home
  • Nyheder
  • Eyes on a street in Cairo – 5 hjerter i Politiken

Eyes on a street in Cairo – 5 hjerter i Politiken

Peder Mortensens fotodokumentar Eyes on a street in Cairo er en fotokunstbog med 79 s/h foto med forord af Poul Erik Tøjner, indledning om gaden Shari’ al-Mu’izz li Din Allah og billedtekster ved Peder Mortensen. Bogen formidler en egenartet dokumentation af én og samme gade under 10 dages konstante ophold i 1991.

Peter Michael Honung anmelte bogen i Politiken Kultur, mandag 21. august 2017:

5 hjerter 6

”Fornem fotobog bringer os tæt på et Mellemøsten, som stadig eksisterer, men på helt andre betingelser, når man er turist”.

”Desuagtet at de næppe prætenderer at være kunstværker i sig selv, er deres kvalitet som fotografier uden for diskussion. Desuden rummer de et stykke kulturhistorie. Og så har de atmosfære”.

”Den by, der foto for foto tegnes et portræt af i Eyes on a street in Cairo, er et lille eventyr i sig selv, et eventyr i sort-hvide og grålige mellemtoner, der kan få en gade til at leve videre på et stykke papir...”

”Vi bliver udenfor i de lange smalle gader, hvis format accentueres af bogens høje format. Kun minareterne, der rager op over husene, fortæller os, hvor vi kan finde moskeerne”.

”I øvrigt er der også rigeligt at se på, og i kraft af fotografierne kan det, der kunne ses dengang, nu også ses i dag. Detaljerne er der stadigvæk, alle de dekorative mønstre, som den orientalske kunst er så rig på.

 Forlaget Orbis Eyes on a street in cairoEys on Cairo opslag2

Eyes on a street in Cairo dokumenterer kulturmøder, som det også er tilfældet i vores udgivelse, i samme serie, Eyes on Syria.

Køb Eyes on a street in Cairo

 

Tak til DID Logo uden tekst Det Danske Institut i Damaskus og Bomærke og navnetræk CLDFS DK bom rke og navnetr k blaa

Copyright © 2015 Forlaget Orbis - Alle rettigheder forbeholdt - Web udarbejdet af Weis & Wise

På vores website bruges cookies til at huske dine indstillinger, statistik og personalisering af indhold og annoncer. Denne information deles med tredjepart. Ved fortsat brug af websiden godkender du cookiepolitikken.