• Home
  • Nyheder
  • Bestil fotoudstillingen Eyes on Syria – en tankevækkende rejse i Syriens historie og identitet

Bestil fotoudstillingen Eyes on Syria – en tankevækkende rejse i Syriens historie og identitet

Med fotoudstillingen Eyes on Syria fortæller Forlaget Orbis og Kulturkurser.dk historien om et Syrien, der ikke længere findes. I kan få udstillingen på besøg gratis, og kombinere den med vigtige oplæg fra forskere på Institut på Tværkulturelle og Regionale Studier på Københavns Universitet.

 

Sådan får I udstillingen på besøg

Fotoudstillingen er gratis, og den kan bestilles både i en indendørs og udendørs version. Du kan læse mere om fotoudstillingen og oplæggene ved at downloade vores præsentationsmateriale.

Du er også velkommen til at kontakte Koordinator Tippe Eisner på telefon 51 30 26 91 eller på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

 

Baggrund

I 1961 kørte tre danske fotografer gennem Syrien i et folkevognsrugbrød på vej til arkæologisk feltarbejde i Ægypten. Ruten gik blandt andet gennem Aleppo, Krak des Chevaliers, Maaloula og Damaskus. På deres vej blev de grebet af den rigdom af kultur og historie, som de mødte. Og de dokumenterede deres indtryk gennem omkring 150 fotos.  

 

Dokumentation af kulturmøder

Ved et enestående tilfælde er fotografernes negativer for nyligt dukket op i arkiverne på Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier på Københavns Universitet. I samarbejde med Det danske Institut i Damaskus udgives de bedste af disse fotos nu i en serie af udgivelser, der har til formål at dokumentere kulturmøder.

 

Eyes on Syria – billeder på håb for fremtiden

Der er tale om dokumentation af en fortid, som ikke længere er tilgængelig pga. de sidste års krig i området. Billederne videregives hermed til en større offentlighed som et stykke erindringsarbejde, der kan minde om fortiden og sætte billeder på håb for fremtiden, for håb bygger på bevidsthed om ens historie og identitet.

 

Copyright © 2015 Forlaget Orbis - Alle rettigheder forbeholdt - Web udarbejdet af Weis & Wise

På vores website bruges cookies til at huske dine indstillinger, statistik og personalisering af indhold og annoncer. Denne information deles med tredjepart. Ved fortsat brug af websiden godkender du cookiepolitikken.