• Home
  • Nyheder
  • NY BOG! Eyes on Syria – en rejse til Syrien i billeder

NY BOG! Eyes on Syria – en rejse til Syrien i billeder

I 1961 deltog Danmark i en mission for at redde truet kulturarv i Nubien; i Nubien deltog kronprinsesse Margrethe i arbejdet som arkæolog. Med på opgaven var to danske fotografer. Rejsen gik for deres vedkommende fra Danmark til Nubien gennem Europa, og videre til Syrien fra Tyrkiet, i et folkevognsrugbrød. Undervejs blev der taget omkring 150 fotos fra Syrien, som landet så ud dengang.

Ved et enestående tilfælde er fotografernes negativer for nyligt dukket op i arkiverne på Institut for tværkulturelle Studier på Københavns Universitet. I samarbejde med Bestyrelsen for Det danske Institut i Damaskus udgives de bedste af disse fotos nu i en serie af udgivelser, der har til formål at dokumentere kulturmøder.

Der er tale om dokumentation af en fortid, som ikke længere er tilgængelig pga. de sidste års krig i området. Billederne bliver nu tilgængelige for en større offentlighed, som et stykke erindringsarbejde. De kan minde om fortiden og sætte billeder på håb for fremtiden, for håb bygger på bevidsthed om historie og identitet.

Orbis eyes on syria bog opslag 1130x570

De 6x6 store negativer er blevet bearbejdet af fotograf Lars Schmidt, der ved denne fotoarkæologiske tilgang har genskabt de mange lag af information og detaljer. Her er vi meget tæt på det fotograferne så med deres egne øjne. Denne kulturarv er også herved blevet digitaliseret.

Bogen er på 144 sider og på engelsk og arabisk. Den er redigeret af Pernille Carstens, Moritz Kinzel, Thomas Bo Nielsen og Lars Schmidt. Den indeholder forord af institutleder Ingolf Thuesen og Per Stig Møller, tidligere udenrigsminister og indledning ved redaktørerne. Oversat til arabisk af Nibal Muhesen.

Forlaget har en vandreudstilling med 20 fotostater og oplæg om bogen og Syrien. Interesserede kan kontakte forlagsredaktør Pernille Carstens på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Køb Eyes on Syria >

Læs bogens forord >

 

Copyright © 2015 Forlaget Orbis - Alle rettigheder forbeholdt - Web udarbejdet af Weis & Wise

På vores website bruges cookies til at huske dine indstillinger, statistik og personalisering af indhold og annoncer. Denne information deles med tredjepart. Ved fortsat brug af websiden godkender du cookiepolitikken.