• Home
  • Nyheder
  • Fotoudstilling og boglancering på Historiske dage 9.–10. april

Fotoudstilling og boglancering på Historiske dage 9.–10. april

Mød Forlaget Orbis og Tidsskriftet SFINX på Historiske dage 2016 den 9.–10. april i Øksnehallen (stand 34)

2136 Forlaget Orbis HistorieDage Midtban 705x460

9/4 kl. 12.30: Eyes on Syria – Fotoudstilling og boglancering

Forlaget Orbis er tilstede på Historiske dage med en aktuel fotoudstilling, Eyes on Syria, som er en fotodokumentar fra Syrien 1961. Kom og se udstillingen og hør om bogen af samme navn, med enestående fotografier fra et Syrien som det så ud dengang.

Bogen præsenteres lørdag den 9/4. kl. 12.3o på DR K scenen. Tidligere udenrigsminister Per Stig Møller indleder præsentationen og derpå har Tine Bagh, som er inspektør på Glyptoteket, en samtale med tidligere direktør i Det Danske Institut i Damaskus Peder Mortensen og den syriske arkæolog Nibal Muhensen om Syrien før krigen.

Bogen kan købes på standen og ved udstillingen, eller online her på siden.

10/4 kl. 11.30: Interview med forfatterne til vores nye bog Langt fra Vestfronten

Søndag den 10/4 på DR K scenen kl.11.30 vil journalist og historiker Adam Holm interviewe forfatterne af vores nye bog Langt fra Vestfronten om 1. Verdenskrig betydning for situationen i dag i Tyrkiet og Mellemøsten, især i Syrien. Mød her prof. Uffe Østergård CBS og lektor Mehmet Ümet Necef SDU sammen med prof. Eugene Rogan fra Oxford.

10/4 kl. 13: Paneldebat om kulturen som fredeligt våben i den politiske proces

Tidsskriftet SFINX har udgivet et særnummer, Syriske Portrætter, der handler om de syrere, der har mødt krigen og den kunst og kultur de har produceret. Der er tale om kendte kunstnere og aktivister, flygtninge, gejstlige og præsidenten. De handler om mennesker, der har deltaget i den politiske proces med kulturen som fredeligt våben. På Blå scene søndag 10/4. kl. 13 vil professor Jakob Skovgaard-Petersen fra Københavns Universitet lede en diskussion mellem lektor June Dahy fra Københavns Universitet, lektor Sune Haugbølle fra Roskilde Universitet og Buthaina Shaheen, som er næstformand for det Syriske Kulturinstitut i Danmark.

10/4 kl. 13.25: Årets SFINX overrækkes

På blå scene søndag 10/4 kl. 13.25 overrækkes årets SFINX til en dygtig og anerkendt forfatter og formidler.

 

Copyright © 2015 Forlaget Orbis - Alle rettigheder forbeholdt - Web udarbejdet af Weis & Wise

På vores website bruges cookies til at huske dine indstillinger, statistik og personalisering af indhold og annoncer. Denne information deles med tredjepart. Ved fortsat brug af websiden godkender du cookiepolitikken.