• Forlaget Orbis Dannelsesakademiet Plutark 1200x557

  Foredrag i Dannelsesakademiet:
  Plutarks modige kvinder

  Blandt den græske forfatter Plutarks mange skrifter findes et lille værk, der har titlen: Om kvinders mod. Cand. mag. Gudrun Haastrup og cand. mag. Liselotte Nørgaard vil i foredraget fokusere på værkets udsagn om kvinders vilkår, forfatterens hold­ning til kvinder samt teksternes relevans i 2020, i en tid med MeToo-bevægelse og identitets­politikkens dominerende position.

  Tid: Torsdag d. 27. februar 2020, kl. 19–21
  
Sted: Sct. Andreas Kirke (Festsalen), Gothersgade 148, 1123 København K.

  Billetter: 75 kr. Læs mere >

 • Forlaget Orbis Dannelsesakademiet Archimedes 1200x557

  Foredrag i Dannelsesakademiet:
  Archimedes

  Claus Glunk, Bonnie Hegner og Chr. Gorm Tortzen præsenterer videnskabsmanden Archimedes og hans skrifter. Archimedes har i høj grad bidraget til europæisk kultur og samfundsudvikling, og hans teorier og opdagelser er en del af vores kulturarv. Både Leonardo da Vinci og Galilei hyldede Archimedes og hans epokegørende matematiske teoridannelser, som de selv byggede videre på.

  Tid: Torsdag d. 2. april 2020, kl. 19–21
  
Sted: Sct. Andreas Kirke (Festsalen), Gothersgade 148, 1123 København K.

  Billetter: 75 kr. Læs mere >

...

 • Orbis veje kultur sliderbanner 1200x557


  NYHED! Veje & Kultur – Forbindelser mellem kulturer
  fra antikken til i dag

  Veje og stier er trådt af de første mennesker på kloden. Veje forbinder os over kulturer og grænser. De er civilisationens byggesten, for veje forbinder mennesker, byer og lande, og udveksler information og kultur i videste forstand. Veje & Kultur indeholder artikler fra vores civilisations historie med udgangspunkt i arkæologi, historie, religion, teologi, kunsthistorie og kulturhistorie.

 • Orbis Plutark om kvinders mod 1200x5572

   NYHED! Oversat til dansk for første gang

  Den græske forfatter Plutark giver i sit værk Om kvinders mod en lang række eksempler på, at den antikke verdens kvinder var fuldt ud så fysisk modige som mænd, og tilmed i mange tilfælde udviste en klogskab og en snarrådighed, der var mændenes langt overlegen.

  Politiken Politiken 6 hjerter 421

 • Orbis Archimedes sliderbanner 1200x557

  NYHED! Archimedes – Naturvidenskab som kulturarv

  Den græske videnskabsmand Archimedes (287–212 f.Kr.) er en sværvægter i antik naturvidenskab. Han spillede en vigtig rolle i historien og har efterladt sig mange værker med forbløffende og vidtrækkende forskningsresultater inden for matematik og fysik. Denne bog introducerer for første gang på dansk Archimedes både som historisk person, banebrydende videnskabsmand og ingeniør, og giver mange nyoversatte prøver fra hans værker.

 • Orbis IRAN 1200x557

  Iran i historiens søgelys. 
  Første bog på dansk om Irans fortid og nutid

  Iran i historiens søgelys trækker de historiske og kulturhistoriske linjer op fra forhistorisk tid til nutiden. Det vil måske overraske nogle læsere, men kulturer, der lå inden for det moderne Irans grænser, spillede en nøglerolle i selve oprindelsen og den tidlige udvikling af landbruget og civilisationen.

Om Forlaget Orbis

 • Forlaget Orbis bygger broer af viden. Vi udgiver bøger der gør dig klogere på Europas, Mellem­østens og Nordafrikas fælles historie og kulturelle relationer. Fra de første mennesker slog sig ned omkring Middelhavet, helt frem til vores egen tid.

  Vi udgiver også Tidsskriftet SFINX samt & kultur magasinerne. Alle forlagets udgivelser skrives af forskere og eksperter, for dig som er alment kultur- og historieinteresseret, og som værdsætter almen dannelse og ny viden om vores fælles kulturarv.

Åbningstider butik

 • Gothersgade 60, 1123 København K

  Mandag: Lukket
  Tirsdag: 11.00–17.00
  Onsdag: Lukket
  Torsdag: 11.00–17.00
  Fredag: 11.00–17.00
  Lørdag: 10.30–15.00

  Du er velkommen til at kontakte os på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 • Forlaget Orbis SFINX abonnement tilbud

  Tidsskriftet SFINX Årsabonnement: INTROTILBUD nye abonnenter. Kun 100 kr. Spar 245 kr.

  Tidsskriftet SFINX fortæller om Europas, Mellemøstens og Nordafrikas fælles historie og kulturelle relationer. Fra de første mennesker slog sig ned omkring Middelhavet, helt frem til vores egen tid.

 • Forlaget Orbis katolsk reformation rom 1200x5572

  En anden reformation er et flot, imponerende og vigtigt værk.” 

  En anden reformation – Rom som religiøst epicenter tegner omridset af en katolsk Kirke, der efter Luthers kritik indledte en intern reformation og et vidtrækkende selvopgør. Bogens forfattere, der hver er eksperter på deres områder, viser, hvordan Kirken organiserede sig efter kirkemødet i Trento og skabte nye former for disciplin, ledsaget af en  kamp­beredt forkyndelse. 

Copyright © 2015 Forlaget Orbis - Alle rettigheder forbeholdt - Web udarbejdet af Weis & Wise

På vores website bruges cookies til at huske dine indstillinger, statistik og personalisering af indhold og annoncer. Denne information deles med tredjepart. Ved fortsat brug af websiden godkender du cookiepolitikken.