• Orbis Archimedes sliderbanner 1200x557

  NYHED! Archimedes – Naturvidenskab som kulturarv

  Den græske videnskabsmand Archimedes (287–212 f.Kr.) er en sværvægter i antik naturvidenskab. Han spillede en vigtig rolle i historien og har efterladt sig mange værker med forbløffende og vidtrækkende forskningsresultater inden for matematik og fysik. Denne bog introducerer for første gang på dansk Archimedes både som historisk person, banebrydende videnskabsmand og ingeniør, og giver mange nyoversatte prøver fra hans værker.

...

 • Orbis Plutark om kvinders mod 1200x5572

   NYHED! Oversat til dansk for første gang

  Den græske forfatter Plutark giver i sit værk Om kvinders mod en lang række eksempler på, at den antikke verdens kvinder var fuldt ud så fysisk modige som mænd, og tilmed i mange tilfælde udviste en klogskab og en snarrådighed, der var mændenes langt overlegen.

 • Orbis veje kultur sliderbanner 1200x557


  NYHED! Veje & Kultur – Forbindelser mellem kulturer fra antikken til i dag

  Veje og stier er trådt af de første mennesker på kloden. Veje forbinder os over kulturer og grænser. De er civilisationens byggesten, for veje forbinder mennesker, byer og lande, og udveksler information og kultur i videste forstand. Veje & Kultur indeholder artikler fra vores civilisations historie med udgangspunkt i arkæologi, historie, religion, teologi, kunsthistorie og kulturhistorie.

 • ...
  Forlaget Orbis SFINX abonnement tilbud

  Tidsskriftet SFINX Årsabonnement: INTROTILBUD nye abonnenter. Kun 100 kr. Spar 245 kr.

  Tidsskriftet SFINX fortæller om Europas, Mellemøstens og Nordafrikas fælles historie og kulturelle relationer. Fra de første mennesker slog sig ned omkring Middelhavet, helt frem til vores egen tid.

 • SFINX Bahdinan port

  NYHED! Tidsskriftet SFINX 42:4 er udkommet

  Hundenes katakomber i Sakkara · Metro-museer i Middelhavsområdets metropoler · Aquinum: En genopdaget by langs Via Latina · Drager og porte i Bahdinan · En kineser i Rom · Fortællinger om den spanske borgerkrig og dens materielle levn
 • SFINX Sakkara Orbis

  Tidsskriftet SFINX 42:4

  Hundenes katakomber i Sakkara

  Luise Ørsted Brandt, adjunkt ph.d., GLOBE instituttet, Københavns Universitet, introducerer til et nyt projekt hvor en stor mængde dyremumier fra et underjordisk gravkammer i Sakkara i Ægypten skal undersøges.

 • SFINX Metro Orbis

  Tidsskriftet SFINX 42:4

  Metro-museer i Middelhavsområdets metropoler

  Nikoline Sauer, ph.d.-studerende, Centre for Urban Network Evolutions, Aarhus Universitet, skriver i sin artikel om fremkomsten af de nye metro-museer i Middelhavsområdets byer.

 • SFINX Aquinum Orbis

  Tidsskriftet SFINX 42:4

  Aquinum: En genopdaget by langs Via Latina

  Giuseppe Ceraudo, professor ved Università del Salento samt leder af Aquinum-udgravningerne, og Giovanni Murro, teknisk ansvarlig for Aquinum-udgravningerne fortæller om byen 100 km syd for Rom, hvor et Cæsarhovede er fundet, der for tiden udstilles på Glyptoteket.

 • SFINX Bahdinan Orbis

  Tidsskriftet SFINX 42:4

  Drager og porte i Bahdinan

  Kristian Alex Larsen, BA i Nærorientalsk Arkæologi og cand. scient. pol, tager os med til den kurdiske by Amadia, der har en lang historie og nogle bemærkelsesværdige porte.

 • SFINX Savelli Orbis

  Tidsskriftet SFINX 42:4

  En kineser i Rom

  Lars Krants, overinspektør, afdelingsleder Arkæologisk Afdeling, Moesgaard Museum, redegør for en gåde: Hvad en gammel kineser fra Mongoliet lavede ved pavehoffet i 1287?

 • SFINX Franco Orbis

  Tidsskriftet SFINX 42:4

  Fortællinger om den spanske borgerkrig

  Anne Magnussen, lektor, ph.d. Institut for Historie, SDU, har i sit bidrag fokus på konflikten om monumentet De Faldnes Dal uden for Madrid, her hvor bl.a. general Franco var begravet indtil for nyligt; her er historie, fortællinger og materielle levn vævet ind i hinanden.

Om Forlaget Orbis

 • Forlaget Orbis bygger broer af viden. Vi udgiver bøger der gør dig klogere på Europas, Mellem­østens og Nordafrikas fælles historie og kulturelle relationer. Fra de første mennesker slog sig ned omkring Middelhavet, helt frem til vores egen tid.

  Vi udgiver også Tidsskriftet SFINX samt & kultur magasinerne. Alle forlagets udgivelser skrives af forskere og eksperter, for dig som er alment kultur- og historieinteresseret, og som værdsætter almen dannelse og ny viden om vores fælles kulturarv.

Åbningstider butik

 • Gothersgade 60, 1123 København K

  Mandag: Lukket
  Tirsdag: 11.00–17.00
  Onsdag: Lukket
  Torsdag: 11.00–17.00
  Fredag: 11.00–17.00
  Lørdag: 10.30–15.00

  Du er velkommen til at kontakte os på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 • Forlaget orbis arabisk litteratur

  En ”vejviser” til klassisk arabisk litteratur, som den har været oversat til dansk de sidste 200 år. TILBUD! 200 kr. SPAR 100 kr.

  Det er en kunst at oversætte mellem to så vidt forskellige sprog. Men oversættelsen er en god måde at komme til forståelse af en kultur. I denne antologi Klassisk arabisk litteratur finder man også mange nyoversættelser af forfatteren selv, og i det hele taget er den en skatkiste af smukke tekster.

Copyright © 2015 Forlaget Orbis - Alle rettigheder forbeholdt - Web udarbejdet af Weis & Wise

På vores website bruges cookies til at huske dine indstillinger, statistik og personalisering af indhold og annoncer. Denne information deles med tredjepart. Ved fortsat brug af websiden godkender du cookiepolitikken.