• COVID-19 status: Vores webshop er åben, helt som normalt. Vores butik i Gothergade er lukket, foreløbigt frem til 13. april 2020.
  ···

  2640 Orbis Kristne billedverden 

  NYHED! En præsentation af de første kristnes billedverden

  Bogen er den første samlede fremstilling af emnet på dansk, hvor billedstoffet sammenstilles kalejdoskopisk med et mangfoldigt tekstunivers, der inddrager samtidens kirkefædre, teologer og apokryfe traditioner ud over de bibelske tekster i en dialog, der gør bogen til et nybrud. Den kan læses som en guide til de ældste kristne seværdigheder, såsom gravpladser og kirker i Rom. Eller som øjenåbner for den, der vil finde oprindelsen til århundreders kirkekunst. 

 • Forlaget Orbis SFINX abonnement tilbud

  Tidsskriftet SFINX Årsabonnement: INTROTILBUD nye abonnenter. Kun 100 kr. Spar 245 kr.

  Tidsskriftet SFINX fortæller om Europas, Mellemøstens og Nordafrikas fælles historie og kulturelle relationer. Fra de første mennesker slog sig ned omkring Middelhavet, helt frem til vores egen tid.

 • Orbis veje kultur sliderbanner 1200x557

  Forbindelser mellem kulturer
  fra antikken til i dag

  Veje og stier er trådt af de første mennesker på kloden. Veje forbinder os over kulturer og grænser. De er civilisationens byggesten, for veje forbinder mennesker, byer og lande, og udveksler information og kultur i videste forstand. Veje & Kultur indeholder artikler fra vores civilisations historie med udgangspunkt i arkæologi, historie, religion, teologi, kunsthistorie og kulturhistorie.

 • Orbis Plutark om kvinders mod 1200x5572

  Oversat til dansk for første gang

  Den græske forfatter Plutark giver i sit værk Om kvinders mod en lang række eksempler på, at den antikke verdens kvinder var fuldt ud så fysisk modige som mænd, og tilmed i mange tilfælde udviste en klogskab og en snarrådighed, der var mændenes langt overlegen.

  Politiken Politiken 6 hjerter 421

 • Orbis Archimedes sliderbanner 1200x557

  Naturvidenskab som kulturarv

  Den græske videnskabsmand Archimedes (287–212 f.Kr.) er en sværvægter i antik naturvidenskab. Han spillede en vigtig rolle i historien og har efterladt sig mange værker med forbløffende og vidtrækkende forskningsresultater inden for matematik og fysik. Denne bog introducerer for første gang på dansk Archimedes både som historisk person, banebrydende videnskabsmand og ingeniør, og giver mange nyoversatte prøver fra hans værker.

 • 2640 Orbis DA Kristne billedverden

  Foredrag i Dannelsesakademiet:
  Den tidlige kristne billedverden

  Sandra Kastfelt tager os med ind i et ukendt og spændende billedunivers, hvor et selvstændigt kristent billedsprog langsomt vokser frem af den billedrige romerske kunst. Gennem et billedforedrag præsenterer hun en række af bogens temaer og motiver, så vi føres fra de ældste kendte kristne billeder i form af enkle dekorationer på brugsgenstande fra omkring år 200 over gravudsmykninger til 300 og 400-tallets kirkekunst.

  Tid: Torsdag d. 14. maj 2020, kl. 19–21
  
Sted: Sct. Andreas Kirke (Festsalen), Gothersgade 148, 1123 København K.

  Billetter: 75 kr. Læs mere >

 • Forlaget Orbis Dannelsesakademiet Archimedes 1200x557

  Foredrag i Dannelsesakademiet:
  Archimedes UDSAT!

  UDSAT! Claus Glunk, Bonnie Hegner og Chr. Gorm Tortzen præsenterer videnskabsmanden Archimedes og hans skrifter. Archimedes har i høj grad bidraget til europæisk kultur og samfundsudvikling, og hans teorier og opdagelser er en del af vores kulturarv. Både Leonardo da Vinci og Galilei hyldede Archimedes og hans epokegørende matematiske teoridannelser, som de selv byggede videre på.

  Tid: UDSAT TIL SENSOMMEREN 2020
  
Sted: Sct. Andreas Kirke (Festsalen), Gothersgade 148, 1123 København K.

  Billetter: 75 kr. Læs mere >

Om Forlaget Orbis

 • Forlaget Orbis bygger broer af viden. Vi udgiver bøger der gør dig klogere på Europas, Mellem­østens og Nordafrikas fælles historie og kulturelle relationer. Fra de første mennesker slog sig ned omkring Middelhavet, helt frem til vores egen tid.

  Vi udgiver også Tidsskriftet SFINX samt & kultur magasinerne. Alle forlagets udgivelser skrives af forskere og eksperter, for dig som er alment kultur- og historieinteresseret, og som værdsætter almen dannelse og ny viden om vores fælles kulturarv.

Åbningstider butik

 • Butikken i Gothersgade 60 holder lukket frem til 14. april. Du kan stadig handle i vores webshop – helt som normalt.

  Du er velkommen til at kontakte os på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 • Orbis IRAN 1200x557

  Første bog på dansk om Irans fortid og nutid

  Iran i historiens søgelys trækker de historiske og kulturhistoriske linjer op fra forhistorisk tid til nutiden. Det vil måske overraske nogle læsere, men kulturer, der lå inden for det moderne Irans grænser, spillede en nøglerolle i selve oprindelsen og den tidlige udvikling af landbruget og civilisationen.

 • Forlaget Orbis katolsk reformation rom 1200x5572

  En anden reformation er et flot, imponerende og vigtigt værk.” 

  En anden reformation – Rom som religiøst epicenter tegner omridset af en katolsk Kirke, der efter Luthers kritik indledte en intern reformation og et vidtrækkende selvopgør. Bogens forfattere, der hver er eksperter på deres områder, viser, hvordan Kirken organiserede sig efter kirkemødet i Trento og skabte nye former for disciplin, ledsaget af en  kamp­beredt forkyndelse. 

Copyright © 2015 Forlaget Orbis - Alle rettigheder forbeholdt - Web udarbejdet af Weis & Wise

På vores website bruges cookies til at huske dine indstillinger, statistik og personalisering af indhold og annoncer. Denne information deles med tredjepart. Ved fortsat brug af websiden godkender du cookiepolitikken.