Antikkens
håndværk

Ny udvidet udgave

Kr. 299,-

Dette er en udvidet udgave af Antikkens Håndværk, som udkom for første gang i 2016. Bogen er en samlet fremstilling af antikkens håndværk og præsenterer den nyeste forskning inden for håndværksmæssige teknikker i den græsk-romerske verden. Værket fokuserer på centrale aspekter som konstruktion, fremstillingsprocesser og materialer.

Bogen gennemgår de tekniske og håndværksmæssige processer i forbindelse med blandt andet opførelsen af bygninger i oldtiden såsom templer og akvædukter. Hertil kommer artikler om skibsbyggeri, romersk landbrugsteknik, bronzestøbning, keramik, glas, blyrør, tekstiler og mønter. Der er også fokus på udvinding og bearbejdning af materialer som f.eks. ler, sten og metal blandt andet fra de attiske sølvminer og de ægyptiske granitbrud. Andre bidrag belyser masseproduktion af romersk keramik, vandforsyning, opmåling samt tekniske fremskridt. Opfindelsen og udviklingen af mange af disse teknikker er til en vis grad forudsætningen for den teknologiske udvikling i senere perioder.

Kapitlerne er skrevet af en række antikforskere, der hver især er specialister på de pågældende emner, og teksterne afspejler den aktuelle danske og internationale forskning inden for bogens temaer. Kilderne er de bevarede genstande selv, de antikke afbildninger og de skriftlige kilder. Nye arkæologiske fund og forskning har bidraget med betydelig ny viden om de tekniske processer, og hvordan teknologisk udvikling i antikken påvirkede samfundets udvikling. Samtidig har moderne naturvidenskabelige metoder ligeledes ændret vores forståelse for kemiske processer og sammensætning af materialer i for eksempel keramik og glas.

Indhold

400 sider, hardcover, rigt illustreret, format 17 x 24 cm.

Forfatterne

Poul Pedersen, dr.phil. i Klassisk Arkæologi på en afhandling om Maussollæet i Halikarnassos og professor emeritus ved Institut for Kultur- og Sprogvidenskaber, Syddansk Universitet.

Søren Handberg, ph.d. i Klassisk Arkæologi og lektor i Middelhavs­arkæologi, Universitetet i Oslo. 

Caroline E. Fisker, cand.mag. i Klassisk Arkæologi og ph.d.-studerende ved Lunds Universitet.

Signe Isager, cand.mag., lektor emerita i antikkens historie, Institut for Kultur- og Sprogvidenskaber, Syddansk Universitet. Medlem af Det danske Halikarnassosprojekt som epigrafiker.  

Jacob Isager, dr.phil. på en afhandling om Plinius den Ældre, docent emeritus, Institut for Kultur- og Sprogvidenskaber, Syddansk Universitet.

Adam Bülow-Jacobsen, cand.mag. i Klassisk Filologi, Københavns Universitet, ph.d. i græsk papyrologi fra University College London, tidligere forskningsprofessor og dernæst Carlsbergfondsprofessor i græsk papyrologi ved Klassisk Filologi, Københavns Universitet.

Birte Poulsen, mag.art., lektor emerita i Klassisk Arkæologi, Afdeling for Historie og Klassiske Studier, Institut for Kultur og Samfund, Aarhus Universitet. 

Jesper Carlsen, dr.phil på en afhandling om forvalterens rolle i
romersk landbrug og lektor emeritus, Institut for Kultur- og Sprogvidenskaber, Syddansk Universitet.

John Lund, dr.phil. i Klassisk Arkæologi og seniorforsker emeritus, Nationalmuseets Antiksamling.

Tønnes Bekker-Nielsen, dr.phil. på en afhandling om romersk vejbygning på Cypern og lektor emeritus, Institut for Kultur- og Sprogvidenskaber, Syddansk Universitet.

Niels Bargfeldt, post.doc, Afdeling for Bibelsk Eksegese, Det Teologiske Fakultet, Københavns Universitet. 

Jørgen Martin Hansen, cand.mag. i latin og musik samt oldtidskundskab, Københavns Universitet.

Marie-Louise Bech Nosch, ph.d. i antikkens historie, professor og tidligere
centerleder for Danmarks Grundforskningsfonds Center for Tekstilforskning, Københavns Universitet. 

Line Maj-Britt Højberg Bjerg, ph.d. i Klassisk Arkæologi, Sektionschef Samling och Forskning, Malmö Museum.

Køb bogen i vores webshop, i vores butik, eller bestil den hos din lokale boghandler.

Mere om italien

Tak for din tilmelding!

Rabatkoden til 10% rabat på dit næste køb her på siden er:

10email