Om Tidsskriftet SFINX

Tidsskriftet SFINX er et rigt illustreret tidsskrift om middelhavsområdets kultur i bred forstand. Middelhavet forener Asien, Afrika og Europa. Det er blevet til møder mellem kulturer, udveksling af viden og forestillinger. Området er blevet kontrolleret af skiftende magthaverne, kongeriger og bystater – der også har kontrolleret handel og forbindelse til fjernere destinationer.

Mesopotamien, Grækenland og Italien er civilsationsudviklende og civilisationsbærende forudsætninger for vores egen kulturhistorie siden tidernes morgen. Tidsmæssigt befinder vi os fra fortid til nutid, og der bringes artikler om områdets rige oldtidskulturer og artikler om mere aktuelle emner i et historisk-kulturelt perspektiv. Tidsskriftet er forskningsbaseret formidlingstidsskrift skrevet for en bred læserkreds.

Bag Forlaget Orbis er der en bredt sammensat kreds af forskere i en rådgivende forsamling, der ofte selv er skribenter til tidsskriftet, og også stiller op som reviewere, da Tidsskriftet SFINX er fagfælle bedømt.

Forlaget honorerer ikke forfatterne og er afhængig af en frivillig arbejdsindsats blandt forskerne.

Tidsskriftet SFINX udkommer 4 gange årligt i marts, juni, september og december. Ét af disse numre er et rejsenummer om en by eller et område. Lejlighedsvis kan der udgives temanumre.
Tidsskriftet skrives primært af forskere og overvejende indenfor følgende discipliner: arkæologi, historie, kunsthistorie, religion, filologi og teologi.

Copyright © 2015 Forlaget Orbis - Alle rettigheder forbeholdt - Web udarbejdet af Weis & Wise

På vores website bruges cookies til at huske dine indstillinger, statistik og personalisering af indhold og annoncer. Denne information deles med tredjepart. Ved fortsat brug af websiden godkender du cookiepolitikken.