Eyes on Syria

Eyes on Syria
DKK 250,00
Du sparer

Proceedings of the Danish Institute in Damascus 12
Redigeret af: Pernille Carstens, Moritz Kinzel, Thomas Bo Nielsen og Lars Schmidt

ISBN 978-87-997908-3-8
Hardback 144 sider med fotos.
Format 24,5 x 24,5 cm
Tekster og billedtekster er på engelsk og arabisk

Tak til DID Logo uden tekst Det Danske Institut i Damaskus og Augustinus Fonden logo FINAL

 

"Det er vigtigt, at vidnesbyrdene fra fortiden bringes videre ind i fremtiden, uanset hvor grum nutiden er. Derfor er det godt, at denne publikation viser os, hvordan Syrien var for et halvt århundrede siden med livet på landet og i Aleppos nu sønderbombede suq."

Fra bogens forord, tidlligere udenrigsminister Per Stig Møller

Forlaget Orbis Eyes on Syria spreads

I 1961 deltog Danmark i en mission for at redde truet kulturarv i Nubien; i Nubien deltog kronprinsesse Margrethe i arbejdet som arkæolog. Med på opgaven var to danske fotografer. Rejsen gik for deres vedkommende fra Danmark til Nubien gennem Europa, og videre til Syrien fra Tyrkiet, i et folkevognsrugbrød. Undervejs blev der taget omkring 150 fotos fra Syrien, som landet så ud dengang.

Ved et enestående tilfælde er fotografernes negativer for nyligt dukket op i arkiverne på Institut for tværkulturelle Studier på Københavns Universitet. I samarbejde med Bestyrelsen for Det danske Institut i Damaskus udgives de bedste af disse fotos nu i en serie af udgivelser, der har til formål at dokumentere kulturmøder.

Forlaget Orbis Eyes on Syria spreads2

Der er tale om dokumentation af en fortid, som ikke længere er tilgængelig pga. de sidste års krig i området. Billederne videregives hermed til en større offentlighed som et stykke erindringsarbejde, der kan minde om fortiden og sætte billeder på håb for fremtiden, for håb bygger på bevidsthed om ens historie og identitet.

Forord af institutleder Ingolf Thuesen og Per Stig Møller, tidligere udenrigsminister og indledning ved redaktører.

Oversat til arabisk af Nibal Muhesen.

På lager
DKK 250,00
Du sparer

Relaterede produkter

Copyright © 2015 Forlaget Orbis - Alle rettigheder forbeholdt - Web udarbejdet af Weis & Wise

På vores website bruges cookies til at huske dine indstillinger, statistik og personalisering af indhold og annoncer. Denne information deles med tredjepart. Ved fortsat brug af websiden godkender du cookiepolitikken.