Eyes on a street in Cairo

Eyes on a street in Cairo

ISBN 978-87-997908-7-6
Proceeding of the danish Institute in Damascus 13
160 sider, hardcover, fotobog.
Format 34,6 x 22 cm

Tak til DID Logo uden tekst Det Danske Institut i Damaskus og Bomærke og navnetræk CLDFS DK bom rke og navnetr k blaa

Hvis blikket ellers tillader det, kommer verden til dig. Så enkelt kunne man beskrive Peder Mortensens fotografier fra Cairo i 1990’ernes begyndelse… Eyes on a Street in Cairo er ikke bare humanisten Peder Mortensens øjne – det er menneskenes blik dér på gaden, uanset om de kigger tilbage på Peder og på dig, eller bare ser ud i verden,
fremad, foretagsomt, frygtsomt, drømmende.

Poul Erik Tøjner, direktør for Louisiana Museum for Moderne Kunst, i forordet

Forlaget Orbis Eyes on a street in cairoEys on Cairo opslag

Peder Mortensens fotodokumentar Eyes on a street in Cairo er en fotokunstbog med 79 s/h foto med forord af Poul Erik Tøjner, indledning om gaden Shari’ al-Mu’izz li Din Allah og billedtekster ved Peder Mortensen. Bogen formidler en egenartet dokumentation af én og samme gade under 10 dages konstante ophold i 1991. Bogen dokumenterer kulturmøder, som det også er tilfældet i vores udgivelse, i samme serie, Eyes on Syria.

Forlaget Orbis Eyes on a street in cairoEys on Cairo opslag2

Peder Mortensen er arkæolog og tidligere direktør på Forhistorisk Museum Moesgård fra 1982–96 og 1996–2001 direktør for Det Danske Institut i Damaskus. Under hans rejser og ophold i Mellemøsten, første gang som medlem af professor P. V. Globs arkæologiske ekspedition til Bahrain i 1956, har han altid søgt at dokumentere egne iagtta-gelser i tekst, tegning og fotografier. Under opholdet i 1991 studerede Peder Mortensen dagliglivet og de talrige moskeer, koranskoler og historiske bygninger, som præger den gamle hovedgade imellem byportene Bab al-Futuh og Bab Zuwaylah og området omkring Al-Husayn moskeen, et område der indgår i nobel-pristageren Naquib Mafouz’ romaner.

 

På lager
DKK 250,00
Du sparer

Copyright © 2015 Forlaget Orbis - Alle rettigheder forbeholdt - Web udarbejdet af Weis & Wise