• Forlaget Orbis SFINX 42 1

  NYHED! Tidsskriftet SFINX 42:1 er udkommet

  Urartu: Et netværk af bjergfæstninger · Jagten på en forsvunden by: Tannetum · Shenoute af Atripe og 1.300 års pilgrimsfærd til Ægyptens Hvide Kloster · Fragmenter af Roms historie – det nye dansk-italienske Cæsars Forum-projekt · Romernes hav · Pilgrimsrejse til Tinos – mellem religion og patriotisme · Hvordan Europa dominerede i verden i 500 år – og hvorfor det nu er slut.
 • Forlaget Orbis SFINX 42 1 Urartu armenien

  Tidsskriftet SFINX 42:1

  Urartu: Et netværk af bjergfæstninger

  Kristian Alex Larsen, BA i Nærorientalsk Arkæologi og MA i Statskundskab, skriver om Urartu, en stat fra 9.–7. årh. f. Kr., syd for Kaukasus. Urartu er identisk med Ararat, det bjerg vi kender omtalt i Biblen og som i dag er symbol for Armenien. I dette ukendte landskab viser en serie af oldtidsborge sig. 

 • Forlaget Orbis SFINX 42 1 Tennentum Posletten

  Tidsskriftet SFINX 42:1

  Jagten på en forsvunden by: Tannetum

  Den italienske landskabsarkæolog Paolo Storchi, post.doc. Sapienza Università di Roma/Scuola Archeologica Italiana di Atene, viser i sit bidrag sine nyeste forskningsresultater, der har ført til fundet af den forsvundne antikke by Tannetum, der lå midt på Posletten. 

 • Forlaget Orbis SFINX 42 1 Shenoute koptisk Egypt

  Tidsskriftet SFINX 42:1

  Shenoute af Atipe

  Louise Blanke, post.doc. Oxford Universitet, tager læseren med til Ægypten og det Hvide kloster, hvor Sankt Shenoute er knyttet til som skytshelgen. Shenoute var leder af stedet frem til 465 og har forfattet et stort antal religiøse tekster. Hvert år i juli rejser kopterne til stedet på valfart. 

 • Forlaget Orbis SFINX 42 1 Forum Rom

  Tidsskriftet SFINX 42:1

  Fragmenter af Roms historie 

  Jan Kindberg Jacobsen, ph.d. museumsinspektør på Ny Carlsberg Glyptotek, professor dr.phil. AU, Rubina Raja dr.phil professor i klassisk arkæologi, AU & Sine Grove Saxkjær, post.doc. ph.d. Det Danske institut i Rom, fremlægger deres nyeste forskningsresultater fra hjertet af Rom, nemlig det nye dansk-italienske Cæsærs Forum projekt. 

 • Forlaget Orbis SFINX 42 1 romerne hav

  Tidsskriftet SFINX 42:1 

  Romernes hav

  Tønnes Bekker-Nielsen, lektor dr.phil., SDU, giver læseren indblik i sin nye bog om Middelhavet, som var midtpunktet i romernes verden, et hav de kaldte ”vores hav”. Verden hed orbis terrarum, ordret ”landenes kreds”.

 • Forlaget Orbis SFINX 42 1 Tinos jomfru maria

  Tidsskriftet SFINX 42:1

  Pilgrimsrejse til Tinos – mellem religion og patriotisme

  Hvert år den 15. august rejser pilgrimme til Tinos for at opsøge ikonet for Jomfru Marias indsovning. Denne fest afslører en tæt forbindelse mellem religion og patriotisme i Grækenland og beskrives af Evy Johanne Håland, ph.d. i historie, norsk statsstipendiat.

 • Forlaget Orbis SFINX 42 1 europa

  Tidsskriftet SFINX 42:1

  Hvordan Europa dominerede i verden i 500 år – og hvorfor det nu er slut

  Uffe Østergård, professor emeritus, CBS gør i en tanke­vækkende artikel rede for hvorfor det kunne se ud til at Europas dominans i verden er svækket og vurderer dette i et idehistorisk perspektiv.

···

 • Forlaget Orbis SFINX abonnement tilbud

  Tidsskriftet SFINX Årsabonnement: INTROTILBUD nye abonnenter. Kun 175 kr. Spar 170 kr.

  Tidsskriftet SFINX fortæller om Europas, Mellemøstens og Nordafrikas fælles historie og kulturelle relationer. Fra de første mennesker slog sig ned omkring Middelhavet, helt frem til vores egen tid.

 • Forlaget Orbis langt fra vestfronten tyrkiet 1200x5573

  Langt fra Vestfronten – 1. verdenskrig i middelhavsområdet.
   Redigeret af Niels Arne Sørensen og Uffe Østergaard

  "Væsentlig bog om Første Verdenskrig glemte fronter i middelhavsområdet bidrager især til forståelsen af det moderne Tyrkiet."
  "Det har tydeligvis været redaktørernes plan, at Langt fra Vestfronten skulle bestå af mange små, men informative bidrag, og det er lykkedes vældig godt... antologien kan anbefales til enhver, der interesserer sig for Første Verdenskrigs store indflydelse på verden af i dag".

  Claus Bundgård Christensen, Weekendavisen

 • Orbis IRAN 1200x557

  Iran i historiens søgelys. 
  Første bog på dansk om Irans fortid og nutid

  Iran i historiens søgelys trækker de historiske og kulturhistoriske linjer op fra forhistorisk tid til nutiden. Det vil måske overraske nogle læsere, men kulturer, der lå inden for det moderne Irans grænser, spillede en nøglerolle i selve oprindelsen og den tidlige udvikling af landbruget og civilisationen.

 • Forlaget orbis arabisk litteratur

  En ”vejviser” til klassisk arabisk litteratur, som den har været oversat til dansk de sidste 200 år.

  Det er en kunst at oversætte mellem to så vidt forskellige sprog. Men oversættelsen er en god måde at komme til forståelse af en kultur. I denne antologi Klassisk arabisk litteratur finder man også mange nyoversættelser af forfatteren selv, og i det hele taget er den en skatkiste af smukke tekster.

 • Orbis Etruskerne 1200x557

  Tæt på etruskerne. Første danske bog om etruskerne i 40 år.

  De senere år er der kommet ny forskning og nye udgravninger, som har ændret vores viden om etruskerne. Tæt på Etruskerne indeholder en række nedslag i emner, hvor nye fund, forskningsmetoder samt forskningsspørgsmål har bragt ny viden om den etruskiske kultur frem.

 • Forlaget Orbis katolsk reformation rom 1200x5572

  En anden reformation er et flot, imponerende og vigtigt værk.” 

  En anden reformation – Rom som religiøst epicenter tegner omridset af en katolsk Kirke, der efter Luthers kritik indledte en intern reformation og et vidtrækkende selvopgør. Bogens forfattere, der hver er eksperter på deres områder, viser, hvordan Kirken organiserede sig efter kirkemødet i Trento og skabte nye former for disciplin, ledsaget af en  kamp­beredt forkyndelse. 

Om Forlaget Orbis

 • Forlaget Orbis bygger broer af viden. Vi udgiver bøger der gør dig klogere på Europas, Mellem­østens og Nordafrikas fælles historie og kulturelle relationer. Fra de første mennesker slog sig ned omkring Middelhavet, helt frem til vores egen tid.

  Vi udgiver også Tidsskriftet SFINX samt & kultur magasinerne. Alle forlagets udgivelser skrives af forskere og eksperter, for dig som er alment kultur- og historieinteresseret, og som værdsætter almen dannelse og ny viden om vores fælles kulturarv.

Åbningstider butik

 • Gothersgade 60, 1123 København K

  Mandag: Lukket
  Tirsdag: 11.00–18.00
  Onsdag: Lukket
  Torsdag: 11.00–18.00
  Fredag: 11.00–18.00
  Lørdag: 10.30–15.00

  Du er velkommen til at kontakte os på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 • Forlaget orbis Gilgamesh NY

  Gilgamesh, verdenshistoriens ældste fortælling. Gendigtet for større børn og voksne.

  Gilgamesh er verdenshistoriens ældste fortælling og over 4000 år gammel. Den stammer fra Mesopotamien, vore dages Irak. Tematikken i fortællingen er eviggyldig og handler om livet, døden, om venskabet, drømme, håb og mod. Gendigtet af Pernille Carstens, illustreret af Sussi Bech.

Copyright © 2015 Forlaget Orbis - Alle rettigheder forbeholdt - Web udarbejdet af Weis & Wise

På vores website bruges cookies til at huske dine indstillinger, statistik og personalisering af indhold og annoncer. Denne information deles med tredjepart. Ved fortsat brug af websiden godkender du cookiepolitikken.